Amikor Robin Williams megpróbált bekerülni a Harry Potter-filmekbe

Volt két szerep, amire nagyon fájt a legendás színész foga.

JK Rowling regényfolyamának adaptációjában a korábban ismeretlen gyerekszínészek mellett olyan nagy nevek fordultak meg, mint Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, John Hurt, Gary Oldman, Alan Rickman, Timothy Spall és Emma Thompson – de a lista lehetett volna még illusztrisabb is, ha a franchise szabályai megengedik.

Mint utólag kiderült, a kiváló komikus, Robin Williams is azok közt volt, akik nagyon szerettek volna megcsípni egy (illetve kettő) szerepet. Janet Hirshenson casting-rendező elárulta, hogy a Good Will Hunting sztárja már a franchise első filmje előtt felvette a kapcsolatot Chris Columbus rendezővel. A néhai színész Rubius Hagrid szerepét szerette volna eljátszani, de a rendező a hitelesség érdekében kizárólag brit és ír szereplőgárdában gondolkodott, és Williams kedvéért sem akart kivételt tenni.

Végül a nagyszerű Robbie Coltrane kapta meg a szerepet, aki tökéletesen hozta a barátságos vadőrt.

Forrás: RTL Klub

 

Williamst nem tántorította el az elutasítás, nekifutott még egyszer. Amikor másodszor is megkereste Columbust, azt kérte, hogy castingolhasson Remus Lupin professzor szerepére, aki a harmadik filmben, Az azkabani fogolyban mutatkozik be. Williams remélte, hogy a szabály időközben megváltozott, de ismét csak csalódnia kellett.

"Volt egy beszélgetésem Robin Williamsszel, aki Lupint akarta játszani" - mesélte Columbus a Total Filmnek 2021 októberében. "Nagyon nehéz volt azt mondanom, hogy 'Csak britek. Semmit sem tehetek".

Mennyire vagy profi Harry Potterből? – PORT.hu-kvíz

Vingardium leviosa! 20 éve mutatták be az első Harry Potter filmet. Most megnézzük mennyire tudtok mindent (is) a varázslók világáról. Nem dobunk bele a mélyvízbe, de azért nem is hájjal kenegetünk.

Kvíz!

 

Egy hónappal később Columbus az Insiderrel folytatott beszélgetésben újra elővette a témát.

Robin zseniális lett volna. Más értelmezés lett volna - szerintem David Thewlis nagyszerű volt -, de Robin zseniális lett volna".

Via: Far Out Magazine