Angelina Jolie újra bántalmazással vádolja Brad Pittet

A háttérben a közös tulajdonú francia borászatuk ügye áll.

Ahogy azt a Port is megírta, 2022 nyarán derült ki, hogy még 2016-ban gyermekbántalmazási ügy miatt indult FBI-nyomozás és polgári per Brad Pitt ellen, Angelina Jolie indítványozására.

Jolie vádjai szerint a tulajdonukban lévő magánrepülőn Pitt őt és két gyermekét is fizikailag bántalmazta, és többek közt ez vezetett a váláshoz. Később kiderült, hogy a háttérben a közös tulajdonú francia borászatuk, a Château Miraval ügye állhat. Már folytak a tárgyalások arról, hogy Jolie eladja a részét Pittnek, ám mivel a nőnek alá kellett volna írni egy titoktartási szerződést

arról, hogy a bíróságon nem beszélhet az őt és gyermekeit ért fizikai és érzelmi bántalmazásról, a tárgyalások megszakadtak. Jolie szerint volt férje, akitől igyekszik óvni a családját, ezzel azt akarta elérni, hogy továbbra is legyen valami kötelék köztük, ha másként nem, akkor üzlettársként. Jolie végül eladta a saját részét a pincészetből, ami miatt Pitt beperelte őt, azzal vádolva, hogy titokban vitte véghez az üzletet, noha megállapodtak, hogy csak közös megegyezéssel adhatják el a borászatot.

Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Jolie jogi csapata április 4-én újabb indítványt nyújtott be, hogy hozzák nyilvánosságra az üzenetváltásokat, amely szerintük azt bizonyítja, hogy Pitt nem engedte meg neki, hogy eladja a borászatban lévő részesedését, hacsak nem egyezik bele egy "kiterjedt" titoktartási nyilatkozatba.

Az új beadványban Jolie ügyvédei azt is állítják, hogy bár Pitt már jóval a család 2016. szeptemberi, Franciaországból Los Angelesbe tartó repülőútja előtt is bántalmazta Jolie-t, ez a repülőút volt az első alkalom, amikor a gyerekeket is fizikailag bántalmazta.

Bár Pitt még nem reagált a legújabb beadványban szereplő új vádakra, ügyvédje, Anne Kiley korábban, 2022-ben tagadta a bántalmazás minden vádját.

"Brad az első naptól kezdve mindent elismert, amiért felelős - ellentétben a másik féllel -, de nem fog olyasmit magára venni, amit nem ő tett. Mindenféle személyes támadásnak és félrevezetésnek ő volt a címzettje (…) Brad továbbra is válaszolni fog a bíróságon, ahogy azt eddig is következetesen tette."

Pitt és Jolie 2004-ben kezdtek járni, 2014-ben házasodtak össze, majd 2016-ban váltak el. Hat közös gyermekük van: Maddox (22), Pax (20), Zahara (19), Shiloh (17) és a 15 éves ikrek, Vivienne és Knox.

via: THR