Az egekig magasztalják a Queen-film főszereplőjét az első kritikák

A Bohemian Rhapsodyt a hivatalos premier előtt láthatta a San Franciscó-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége: íme, ezt gondolják az első nézők!

Az első hivatalos kritikák ugyan még nem jöttek ki a filmről, de a Twitteren sokan megosztották már a véleményüket. Habár magát az alkotást nem fogadta egyértelmű üdvrivalgás, Rami Malek alakítását mindenki dicsérte.

„A Bohemian Rhapsody tisztességes életrajzi film, sok Queen-zenével és Rami Malek rendkívül erős játékával. Vegyes kritikákat fog kapni” – írta az IndieWire kritikusa, Anne Thompson. „A Bohemian Rhapsody egy szépelgő Wikipedia-szócikk, de Rami Malek hihetetlen élvezettel játssza Freddie Mercuryt (és hordja a csodálatos ruháit)” – véli Kyle Buchanan, a New York Times újságírója.

Sokan dicsérik egyébként a film egészét is: Wolf Mantz kritikus például „abszolút fantasztikus”-nak tartja, de a művet magasztalók mindegyike kitér arra, milyen elképesztő alakítást nyújt Malek, így vélhetően nekik is a Mr. Robot sztárjának teljesítménye miatt tetszik az alkotás.

A magyar mozik majd csak november 1-jén mutatják be a filmet. A szerencsésebb angol nézők már október 24-én láthatják – de a legszerencsésebbek minden bizonnyal azok a meghívottak, akik a Bohemian Rhapsodyt október 23-án abban a londoni SSE Arénában nézhetik meg, ami egy kőhajításnyira található attól a Wembley Stadiontól, ahol a Queen legendás koncertjét adta 1985-ben a Live Aid keretében (az egykori esemény kiemelt szerepet kap a Bohemian Rhapsodyben).


(via NME)