Az újravágott A keresztapa III. az egyik legjobb dolog, ami Diane Keatonnal történt

Francis Ford Coppola nem csak a rajongóknak, saját színészének is hatalmas örömet szerzett azzal, hogy új verziót készített 1990-es gengszterfilm-klasszikusából.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, harminc évvel A keresztapa III. premierje és finoman szólva közepes fogadtatása után a rendező újravágta híres trilógiája záró darabját. Az új, The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone címmel forgalomba kerülő alkotásnak a már jól ismert történethez képest más az eleje és a vége, és a kettő között zajló események is új megvilágításba kerülnek. Annak idején ugyanis a stúdió kérésére Coppolának alaposan át kellett szabnia művét – ezt a csorbát sikerült most kiküszöbölnie.

„Az, hogy láthattam, életem egyik legjobb pillanata volt. Mintha csak egy álmom vált volna valóra. Teljesen más fényben láttam most a filmet”

– mondta A keresztapa III. egyik sztárja, Diane Keaton azután a privát vetítés után, amit a rendező tartott neki és egykori partnereinek, Al Pacinónak, Talia Shire-nek és George Hamiltonnak a Paramountnál. Keaton azt is elárulta, hogy annak idején bizony ő is a fanyalgók között volt.

Diane Keaton és Al Pacino A keresztapa III-ban. Forrás: UIP-Duna Film

 

„Annak idején úgy voltam vele, hogy »hát nem is tudom«. Nem működött túl jól, és a kritikák sem voltak igazán jók. De most Francis átdolgozta az elejét és a végét, és én mondom, így működik!” – nyilatkozta a színésznő. „Nem tudom, régen miért nem szerették az emberek, de én sem szerettem. Talán velem volt a baj? Úgy éreztem, valamit nem veszek észre, és azt gondoltam, hát ez van” – tette hozzá.

Az 1999-es premier után a kritikusok és a rajongók is sokat becsmérelték Coppola lánya, Sofia Coppola alakítását (aki Michael Corleone lányát hozta A keresztapa III-ban, a szerepet betegségre hivatkozva visszamondó Winona Ryder helyett). Keaton szerint azonban az új verzió az azóta rendezővé avanzsált Coppola lányt is rehabilitálja, mert a jelenetei úgy lettek újravágva, hogy most tényleg olyan, amilyennek lennie kell.

A színésznő számára ezenkívül nosztalgikus élménynek sem volt utolsó újranézni a filmet, pedig Diane Keaton híres arról, hogy utálja viszontlátni magát a vásznon. De ez most más volt.

„Visszavitt azokba az időkbe. Akkor többé-kevésbé együtt voltam Allel,

és nagyon szerettem Andy Garciát is. Olaszországban forgattunk. Különleges időszak volt” – mesélte a sztár. A The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone című alkotást az eredeti tervek szerint december 4-én az amerikai mozik is bemutatták volna, de ez nem biztos, hogy összejön. Ami fix, hogy december 8-án elérhetővé válik on-demanden és Blu-rayen.


(via Variety)