Bemutatták Corey Feldman hollywoodi pedofilokat leleplező dokumentumfilmjét

Sok újdonság nincs benne: az egykori gyereksztár ugyanazokat vádolja, akiket már korábban is név szerint említett – köztük például Charlie Sheent.

A (My) Truth: The Rape of Two Coreys című alkotást magyar idő szerint kedden, hajnali 4-kor mutatták be egy streaming felületen, ahol pénzért lehetett megtekinteni, de a meghirdetett időpont után 45 perccel még egy hibaüzenetet kaptak a felhasználók, amelyben Feldman, a doku producere és főszereplője arra kérte őket, hogy legyenek türelemmel, és hogy hackerek próbálják meg meghiúsítani a sugárzást.

Feldman ugyanakkor több barátjával és a média képviselőivel egy privát vetítésen is bemutatta művét, így már lehet tudni részleteket róla. Ahogy arra a cím is utal, a dokumentumfilm arról szól, hogy a két Corey, azaz Feldman maga és egy másik egykori gyereksztár, egyúttal jó barátja, Corey Haim milyen szexuális abúzusokat szenvedett el pályája kezdetén Hollywoodban.

„Ez nem csak egy fél vállról odavetett megjegyzés volt. (Corey Haim) részletekbe menően mesélt róla. Azt mondta nekem:

»Charlie (Sheen – a szerk.) odaterelt két lakókocsi közé, Crisco étolajat rakott a fenekemre, és fényes nappal megerőszakolt.

Bárki arra járhatott volna, akárki megláthatott volna minket«” – számolt be róla a dokuban könnyek közt Feldman.

Az esetről egyébként az egykori gyereksztár többször beszélt már korábban: a nemi erőszak állítólag a Lucas című 1986-os film forgatásán történt, amikor Haim 13, Sheen pedig 19 éves volt. Charlie Sheen maga kategorikusan cáfolta, hogy ilyet tett volna, és be is perelt egy lapot, amelyben egy Dominick Brascia nevű egykori színész, a két Corey régi barátja is megerősítette, hogy Haim mesélt neki az erőszakról.

Feldman egyébként Brasciát magát is szexuális abúzussal vádolja, ahogy egy Jon Grissom nevű másik színészt, Alphy Hoffman klubtulajdonost és egy egykori tehetségkutató ügynököt, Marty Weisst is. Feldman először 2011-ben beszélt róla, hogy Hollywoodban tombol a pedofília, majd 2013-ban Coreyography címmel megjelentetett egy memoárt, amelyben még nevek említése nélkül, de már elmesélte Haim megerőszakolásának történetét.

Az elmúlt években az egykori gyerekszínész már neveket is említett, és az érintettek mindegyike reagált is a vádakra: közleményben vagy a közösségi média valamely felületén tagadta azokat. Az ügy szereplői közül amúgy többen már nincsenek életben: Dominick Brascia 2018-ban hunyt el, Corey Haim maga pedig 2010-ben, mindössze 38 évesen halt meg, tüdőgyulladásban.

A két Corey, Haim és Feldman 1989 körül. Forrás: The LIFE Picture Collection via Getty Images

 

A My Truth-ban egyébként nemcsak Feldman szájából hallhatjuk a vádakat. „(Corey Haim) megosztotta velem,

hogy kisfiúként megerőszakolták a Lucas forgatásán. Azt is elmondta, hogy a film egy másik szereplője, Charlie Sheen tette”

– hangzik el a dokumentumfilmben Susannah Sprague, Feldman exfelesége szájából.


(via Entertainment Weekly)