Ben Affleck rendezett egy tökéletes filmet

A magyar mozikban április 6-án bemutatandó Air – Harc a legendáért egyelőre 100 százalékon áll a kritikákat összesítő egyik népszerű oldalon, a Rotten Tomatoeson.

Ahogy arról korábban már írtunk, az Affleck által rendezett életrajzi film sztorija 1984-ben kezdődik, amikor a Nike még csak a harmadik legnagyobb sportszergyártó cég volt, Sonny Vaccaro későbbi ügyvezetőt pedig a vállalat kosárlabda részlegének növelésével bízzák meg.

Ennek érdekében a férfi megpróbál szerződtetni egy bizonyos Michael Jordan nevű újonc kosárlabdázót, és szembekerül a sportoló édesanyjával, Deloris Jordannel. Az eredmény pedig minden idők egyik legikonikusabb cipőjének, az Air Jordannek a kifejlesztése, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Nike megelőzte legnagyobb versenytársát, az Adidast.


Az Airben szerepel maga Ben Affleck (a Nike társalapítóját, Phil Knightot játssza), Matt Damon (Vaccaro), Viola Davis (Deloris Jordan), Jason Bateman, Chris Massina, Chris Tucker, Gustaf Skarsgård és Marlon Wayans is. Az amerikai kritikusok pedig már láthatták a filmet, és ítéletük alapján tökéletes – azaz a Rotten Tomatoes gyűjtése szerint egyelőre csak dicsérő kritikák születtek róla.

„Megérkezett a film, amire ebben az Oscar-szezonban mindenki várt, csak nem találta. Az Air nemcsak az első közös alkotás Ben Afflecktől és Matt Damontól, amióta először találkoztunk velük az 1997-es Good Will Huntingban, hanem

a következő díjszezon első potenciális legjobb film-jelölése”

– írta például Roger Friedman, a Showbiz 411 kritikusa.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a filmről egyelőre csak 12 kritika született, szóval a helyzet még változhat, miután hivatalosan is bemutatják, és várhatóan több írás is születik róla. Maga a Rotten Tomatoes is negyven kritika alapján válogatja csak be a filmeket „a száz százalékosok klubjába” – ahol, ahogy korábban írtunk róla, nem is olyan egyszerű bennmaradni.


(via Unilad)