Berobbant az amerikai mozikba a Hang nélkül 2.

Több mint 58 millió dollárral fog debütálni, ami rekordnak számít a karanténidőszakban. A Szörnyellától hasonló zajos sikert várnak a szakértők.

A sok halasztás után május 28-án végre bemutatták az Egyesült Államokban a 2018-ban váratlan sikert aratott horror folytatását (a film a magyar mozikban majd csak június 17-től lesz látható). Az ezúttal is John Krasinski által rendezett alkotás már 48 millió dolláros bevételt termelt, de a négynapos hétvége végére 58,5 milliót várnak tőle (az USA-ban május 31-én van a Memorial Day, a hős katonák emléknapja, így most a pénteki premiertől hétfőig számolják a hétvégi bevételeket).

Amitől ez az eredmény még különlegesebbnek számít, az az, hogy a forgalmazó az eredeti bemutató idején, azaz 2020 márciusában is nagyjából ekkora bevételt remélt a Hang nélkül 2-től. Sőt, mivel a mű hamarosan a Paramount+ streamelős szolgáltatónál is debütál (ráadásul a mozipremiert követően a szokásos időhatárhoz képest sokkal rövidebb időn belül), még nagyobb szó, hogy ennyien voltak kíváncsiak rá.


A Hang nélkül 2. még a premierhét blockbuster premierje, a jóval nagyobb költségvetésből készült Szörnyellához képest is sokkal jobban teljesített, hiszen a 101 kiskutya-spinoff még csak 23 millió dollárnál tart, és a hétfői nap végére is mindössze 26,5 millióra számítanak. Itt azonban az okozza a némileg szerényebb bevételt, hogy a film a mozis bemutatóval egyszerre mutatkozott be a Disney+ streamelős csatornán, és a jelek szerint sokan inkább így nézték meg (a cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra a streamelős adatokat).

Ami az amerikai box office többi résztvevőjét illeti: a Spirál: Fűrész hagyatéka 4,5 milliós bevételt ért el a hétvégén, de a horrorfranchise legújabbja már harmadik hete fut a mozikban; Guy Ritchie Egy igazán dühös ember című akciófilmje pedig 2,9 millióit kalapozott össze bemutatásának negyedik hetének hétvégéjén. A Memorial Dayhez kapcsolódó hétvége egyébként hagyományosan nagyon erős az Egyesült Államokbeli mozikban, szóval az erős számok örömteliek ugyan, de nem okoztak túl nagy meglepetést.


(via Collider)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu