Berobbant az amerikai mozikba a Hang nélkül 2.

Több mint 58 millió dollárral fog debütálni, ami rekordnak számít a karanténidőszakban. A Szörnyellától hasonló zajos sikert várnak a szakértők.

A sok halasztás után május 28-án végre bemutatták az Egyesült Államokban a 2018-ban váratlan sikert aratott horror folytatását (a film a magyar mozikban majd csak június 17-től lesz látható). Az ezúttal is John Krasinski által rendezett alkotás már 48 millió dolláros bevételt termelt, de a négynapos hétvége végére 58,5 milliót várnak tőle (az USA-ban május 31-én van a Memorial Day, a hős katonák emléknapja, így most a pénteki premiertől hétfőig számolják a hétvégi bevételeket).

Amitől ez az eredmény még különlegesebbnek számít, az az, hogy a forgalmazó az eredeti bemutató idején, azaz 2020 márciusában is nagyjából ekkora bevételt remélt a Hang nélkül 2-től. Sőt, mivel a mű hamarosan a Paramount+ streamelős szolgáltatónál is debütál (ráadásul a mozipremiert követően a szokásos időhatárhoz képest sokkal rövidebb időn belül), még nagyobb szó, hogy ennyien voltak kíváncsiak rá.


A Hang nélkül 2. még a premierhét blockbuster premierje, a jóval nagyobb költségvetésből készült Szörnyellához képest is sokkal jobban teljesített, hiszen a 101 kiskutya-spinoff még csak 23 millió dollárnál tart, és a hétfői nap végére is mindössze 26,5 millióra számítanak. Itt azonban az okozza a némileg szerényebb bevételt, hogy a film a mozis bemutatóval egyszerre mutatkozott be a Disney+ streamelős csatornán, és a jelek szerint sokan inkább így nézték meg (a cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra a streamelős adatokat).

Ami az amerikai box office többi résztvevőjét illeti: a Spirál: Fűrész hagyatéka 4,5 milliós bevételt ért el a hétvégén, de a horrorfranchise legújabbja már harmadik hete fut a mozikban; Guy Ritchie Egy igazán dühös ember című akciófilmje pedig 2,9 millióit kalapozott össze bemutatásának negyedik hetének hétvégéjén. A Memorial Dayhez kapcsolódó hétvége egyébként hagyományosan nagyon erős az Egyesült Államokbeli mozikban, szóval az erős számok örömteliek ugyan, de nem okoztak túl nagy meglepetést.


(via Collider)