Biztosan nem vetted észre, hogy ezek a színészek több szerepet is eljátszanak egy filmben!

Michael J. Fox a saját fiát és a lányát is eljátszotta!

Michael J. Fox - Vissza a jövőbe 2.

Fox nem csupán Marty-t alakítja fiatalon és idősen, hanem saját fiát, az ifjabb Martyt, sőt, a jövőbeli lányát is, Marlene McFly-t. Parókában, elmaszkírozva, és lássuk be, elég jól néz ki nőként.

 

Jonathan Hyde - Jumanji

Az 1995-ös klasszikusban Hyde Sam Parrish apját alakítja, továbbá az elvetemült vadászt, aki a játékból kiszabaduló Robin Williams nyomába ered.

 

Dick Van Dyke - Mary Poppins

Bert, a jókedélyű kéményseprő a film főszereplője, Van Dyke azonban egy emlékezetes mellékszereplőt is eljátszik, méghozzá az idősebb Mr. Daws-t. Az öregúr annak a banknak a kőszívű igazgatója, ahol a gyerekek apja, George Banks is dolgozik, és mikor végre megnevettetik, a nevetőgáztól a levegőbe emelkedik.

 

Warwick Davis - Harry Potter

Davis apró termete miatt számos filmben alakít fura figurákat, a Harry Potter-sorozatban egyszerre kettőt is. Ő a roxforti bűbájtantanár Flitwick professzor, és Ampók, a Gringotts egyik rosszarcú koboldja. Sőt, Flitwick az első két részben még idős, nagy szakállú varázsló volt, majd az Azkabani fogolyban Davist sötét hajú, bajuszos karmesterként láthatjuk, akiből a következő részekre - ki tudja, milyen megfontolásból - az addig öreg bűbájtantanár lesz.

 

Ben Stiller - Éjszaka a múzeumban 3.

A főszereplőn kívül a dinka ősember is Stiller - ami azért érdekes, mert először azt hihetnénk, hogy Tom Cruise lapul a maszk alatt. Nem először fordult volna elő, emlékezzünk a Trópusi vihar zseniális Les Grosmannjára.

 

Dean-Charles Chapman - Trónok harca

Mielőtt a szerencsétlen sorsú Tommen Baratheont eljátszotta volna, Chapman két epizódban a szintén fájdalmas véget érő Martyn Lannistert, Kevan Lannister (Tywin öcsse) alakította.

(Forrás: Bright Side)