Brad Pitt elképesztő dolgot osztott meg Brandon Lee-ről

A Volt egyszer egy Hollywood című Tarantino-film cannes-i premierje kapcsán mindkét főszereplő, Pitt és Leonardo DiCaprio is elárult eddig sosem közölt titkokat kezdő színész korából.

A két sztárral az Esquire magazin készített interjút, amelyben Pitt többek közt arról mesél, hogy pályája elején, 1992-ben egy éjjel Brandon Lee oldalán találta magát egy partin. „Egy halottaskocsit vezetett, és az Echo Parknál lakott” – emlékezett vissza a fiatalabb Lee-re a sztár.

„Egy éjszaka, amikor már mindenki kiütötte magát, a buli végén valahogy nála kötöttünk ki. Igazi részeg és szétcsapott éjjel állt mögöttünk, hajnali 6 volt, és elkezdte nekem mondani, hogy

úgy érzi, ő is fiatalon fog meghalni, akárcsak az apja.

Én meg totál kész voltam, alig tudtam magamról. Aztán a következő évben megkapta A holló főszerepét…” – mondta a színész.

Pitt és DiCaprio a Volt egyszer egy Hollywoodban. Forrás: InterCom

 

Mint az köztudott, Brandon Lee 1993. március 31-én, mindössze 28 évesen halt meg A holló forgatásán, egy hibás, a kellékpisztolyba beszorult, majd onnan kirepülő lövedékdarab miatt. A film hátralévő jeleneteit dublőrök és vizuális trükkök segítségével forgatták le, majd 1994-ben mutatták be – hatalmas siker lett.

Pitt és DiCaprio Quentin Tarantinóval és Margot Robbie-val a Volt egyszer egy Hollywood cannes-i premierjén. Forrás: Marc Piasecki / FilmMagic / Getty Images

 

A szóban forgó interjúban a Volt egyszer egy Hollywood (amelyben egyébként Brandon Lee apja, Bruce Lee is feltűnik, Mike Moh alakításában) másik sztárja, Leonardo DiCaprio is elmesélt egy kísérteties történetet egy szintén fiatalon elhunyt színészről. DiCaprio ugyanis találkozott River Phoenixszel a halála éjszakáján.

Mindig is nagy tisztelője volt, és amikor 1993. október 31-én megpillantotta egy partin, mindenképpen kezet akart rázni vele – csakhogy Phoenix (aki éppen a hátsó lépcsőn távozott a helyszínről) egyik pillanatról a másikra eltűnt a szeme elől – ami nagyon egybecseng azzal, ahogy eltűnt az életből. Phoenix egyébként éppen a Viper Room felé tartott, ahol meghalt drogtúladagolás következtében. 23 éves volt.


(via The Hollywood Reporter)