Bucsi Réka animációs filmje esélyes lett a jövő évi Oscar-díjra

A LOVE című animációs film nyerte a zsűri díját az észak-karolinai RiverRun nemzetközi filmfesztiválon, amellyel esélyessé vált a jövő évi Oscar-díjra az animációs rövidfilmek kategóriájában – adta hírül a hvg.hu.

Mivel a RiverRun Oscar-kvalifikáló fesztivál, ezért a győztesek automatikusan bekerülnek a Filmakadémia szűkített listájára. Bucsi Réka előző kisfilmje, a Symphony No. 42 2014-ben szintén bekerült a tízes listára, azonban a szűkített ötös listára már nem válogatták be.

A LOVE című kisfilmet az amerikai zsűri kiváló stílusa, humora és a kivételes vizuális történetmesélése miatt díjazta. Az animációs film ezzel tovább folytatta menetelését a világ filmfesztiváljain: előzőleg bekerült többek közt a Berlinale rövidfilmes versenyszekciójába és a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába is. Előző filmje, a már említett Symphony no. 42 a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció tanszékén készített diplomamunkája volt, és több mint száz filmfesztiválon szerepelt, több mint harminc díjat el is nyert.

A LOVE legutóbb a Magyar Filmhét legjobb animációs kisfilmjének járó díját kapta meg, valamint ez lett 2016 legjobb magyar animációja a magyar filmkritikusok szerint.

via hvg.hu