Carrie Fishert a saját lánya helyettesítette a Skywalker kora egyik fontos jelenetében

A teljesen CGI Leia helyett végül Billie Lourd fénykardozott a filmben.

V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

Carrie Fisher 2016-os halála után a Lucasfilmnél tettek egy ígéretet arra, hogy a Star Wars 9. részéből nem írják ki Leia hercegnő karakterét, hanem úgy módosítják majd a forgatókönyvet, hogy a 8. részhez fel nem használt jelenetek illeszkedjenek Skywalker kora eseményeihez. A rendező, J.J. Abrams ugyanis hallani sem akart arról, hogy egy olyan CGI-technológiával létre hozott Leia szerepeljen a filmben, mint amilyet a Zsivány Egyes végén láttunk.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

 

Végül valóban nem egy teljesen számítógép által generált Leia került be a filmbe, bár a CGI mágusok így is dolgoztak egy kicsit rajta. Aki már megnézte mozikban a Skywalker korát, bizonyára elérzékenyült egy picit annál a flashback jelenetnél, ahol a fiatal Luke fénykardozni tanítja a fiatal Leiát. Bár a hercegnő és a testvére is sisakot visel a jelenetben, a vívólecke végén láthatjuk Leia arcát – aki itt valójában Carrie Fisher lánya, Billie Lourd volt, csak egy kicsit módosítottak rajta az utómunka után, hogy nagyobb legyen a hasonlóság! A 27 éves színésznő egyébként a 9. Star Wars-film mellett Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik stábjában is benne volt: az új trilógia összes részében ő alakította az Ellenállás egyik katonáját, Connix hadnagyot. (via NME.com)

Tényleg a Skywalker kora volt a legrosszabb Star Wars-film a Holiday Special óta? Vagy pont ez volt a tökéletes lezárása egy 42 éves legendának? Podcastben veséztük ki az elmúlt évtizedek összes Csillagok háborúja-filmjét, plusz a közönségkedvenc The Mandalorian sorozatot.