Chris Rock nem vállalja a 2023-as Oscar-gálát Will Smith sallere miatt

Nem nagyon akar visszamenni a híres-hírhedt „pofonbotrány” helyszínére.

Chris Rock a hétvégén Phoenixben tartott stand-up show-ja során elmesélte, hogy az Amerikai Filmakadémia felkérte, legyen ő a 2023-as Oscar-gála házigazdája. A komikus azonban visszautasította a lehetőséget, mert mint ismeretes, Will Smith lekevert neki egy sallert az idei díjátadó ceremónián. Chris Rock emellett azt is elmondta, hogy az „Oscar-pofont” követően felajánlották neki, hogy szerepeljen egy Super Bowl-reklámban, de ezt is visszautasította. A komikus azt is elmesélte a fellépésén, hogy Smith pofonja fizikailag fájdalmas volt, de nem tervez visszavágót Will Smith-szel, aki már az Ali című filmjében is a bokszlegenda Muhammad Alit alakította:

Nagyobb nálam. Nevada állam különben sem engedélyezne egy bunyót köztem és Will Smith között.

Egy morbid hasonlattal élve Chris Rock azt mondta, ismét elvállalni az Oscar-házigazda szerepét olyan lenne, mintha O.J. Simpson feleségét, Nicole Brown Simpsont arra kérnék, hogy „menjen vissza abba az étterembe”, ahol azon az estén evett, amikor a Los Angeles-i otthonában meggyilkolták.

Chris Rock, Will Smith és a híres-hírhedt „Oscar-pofon” (forrás: Neilson Barnard/Getty Images)

 

Az elhíresült „pofonbotránnyal mi is számos alkalommal foglalkozunk itt a PORT.hu hasábjain, úgyhogy most csak röviden összefoglaljuk. Az indulatok azután szabadultak el a 94. Oscar-gálán, hogy Chris Rock a felkonfjában Jada Pinkett Smith kopaszságán élcelődött: előre odaadta neki a G.I. Jane 2 főszerepét, holott a színésznő az alopecia areata, azaz foltos hajhullás nevű autoimmun betegségben szenved. Erre a színésznő férje, Will Smith felpattant a színpadra, és lekevert egy sallert Chris Rocknak, miközben ráripakodott: „Ne vedd a feleségem nevét a kib*szott szádra!”

A pofonbotrány másnapján Will Smith kiadott egy nyilatkozatot, amelyben nyilvánosan bocsánatot kért Chris Rocktól, az Akadémiától, a családjától, valamint a Richard király szereplőitől és stábjától (ezért a filmért előző este megkapta a legjobb színésznek járó Oscart). A sztár később bejelentette, hogy kilép az Akadémiából, de a nagy múltú szervezet egyébként is 10 évre kitiltotta őt minden rendezvényéről.

Júliusban Will Smith egy ötperces bocsánatkérő videót is megosztott, amelyben azt mondta, „sokat gondolkodott és dolgozott magában a történteken”, és hozzátette, hogy felkeresné Chris Rockot. Kollégájától azonban azt a választ kapta, hogy „ő még nem áll készen egy beszélgetésre”, és ennek majd csak akkor jön el az ideje, ha már Chris Rock is készen áll, és akkor majd ő fogja felkeresi Will Smith-t.

(via Hollywood Reporter & NME.com)