Courtney Love-ot a Brad Pitt-tel való purparléja miatt rúgták ki a Harcosok klubjából

Legalábbis ezt állítja az énekes-színésznő. Szerinte azért nem játszhatta el Marlát, mert nem engedte meg Brad Pittnek, hogy filmet forgasson Kurt Cobainről.

Courtney Love a minap azt állította egy podcastben, hogy azért rúgták ki anno a Harcosok klubja stábjából, mert nem engedte, hogy Brad Pitt alakítsa egy másik filmben néhai férjét, Kurt Cobaint.

A Nirvana-frontember özvegye a WTF with Marc Maron podcastben állította azt, hogy eredetileg őt választották ki Marla szerepére, de a karaktert végül Helena Bonham Carter alakította filmben. Ez Courney Love szerint amiatt történt így, mert „atomot dobott” Brad Pittre és Gus Van Sant rendezőre, amikor megkeresték őt azzal az ötlettel, hogy filmet készítenének Kurt Cobainről.

 

Frances Bean Cobain és Courtney Love (forrás: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty)

 

Az énekesnő állítását azonban egy névtelen, produkcióközeli forrás nem sokkal később vitatta: az illető a Variety-nek azt mondta, hogy Courtney Love ugyan részt vett egy castingon, de valójában sosem volt az övé Marla szerepe.

Nem lehet kirúgni senkit egy olyan munkáért, amit nem kaptál meg. Köztudott, hogy a szerepekről nem a többi színész, hanem a rendező dönt.

Az énekesnő ezt követően ismét elmesélte a saját verzióját – ezúttal már egy Instagram-posztban, amelyben továbbra is azt állítja, hogy a forgatás már elkezdődött, amikor kirúgták a Harcosok klubjából.

Üdv! Egy apróság a sztoriról, amit a @marcmaron #wtf podcastben meséltem. A sztoriról, amit soha nem akartam elmondani. Brad túl messzire ment. Nem tetszett, ahogy üzletelt és ahogy a hatalmát gyakorolta. Ez egy egyszerű tény, és a Harcosok klubja forgatása alatt kezdődött. Értem, hogy a szereplők kiválasztása mekkora lutri. Nem azért szólaltam meg 22 évvel később, hogy sírjak, mint egy fürdős k*rva, amiért elvesztettem egy szerepet. A podcastban elmeséltem azt a napot, amikor Brad és Gus Van Sant felhívtak ebéd közben, és megpróbáltak megzsarolni a szerepemmel kapcsolatban, a Kurtről szóló film jogaiért cserébe. Felb*sztam magam rajtuk, és este 7-re már ki is rúgtak a Harcosok klubjából. Ezek a tények. Ez mindig is egy olyan titok volt, amit nem lett volna baj, ha megtartok magamnak. Ez csak egy film. Valójában sokkal jobb szerepeket is lepasszoltam ennél. Kit érdekel? Az itt a lényeg, hogy Brad zaklatott engem Kurt miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Courtney Love Cobain (@courtneylove) által megosztott bejegyzés

 

Az ügy pikantériája, hogy az állítólagos kirúgás tényét a visszaemlékezés szerint pont a film másik főszereplője, Edward Norton közölte Courtney Love-val, aki akkoriban a barátnője volt. Brad Pitt, David Fincher és Gus Van Sant képviselői nem reagáltak az elhangzottakra.

Mint ismeretes, Courtney Love 1992-ben házasodott össze a Nirvana frontemberével. Kurt Cobain 27 évesen, két évvel később, 1994-ben öngyilkos lett. A párnak egy közös gyermeke született, Frances Bean Cobain, aki már 30 éves.

(via Uproxx & The Independent)