Dokumentumfilm készül Tupac Shakurról

Steve McQueen, a 12 év rabszolgaság Oscar-díjas rendezője fogja készíteni az egészestés dokumentumfilmet Tupac Shakurról, az amerikai hiphop ikonról, akit 1996-ban öltek meg.

A film Tupac életéről fog szólni, a gyártásban részt vesz a Shakur Estate kezelője, Tom Whalley és az Amaru Entertainment. Utóbbit Afeni Shakur, Tupac édesanyja hozta létre azért, hogy fia posztumusz projektjeit kiadhassa.  A munkában emellett Nigel Sinclair White Horse Pictures produkciós cége és Jayson Jackson is részt vesz.


Shakur karrierje öt évében rögzített albumokat, ennek ellenére több mint 75 millió lemezt adott el világszerte, és nem rég bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába: az április 7-i ceremónián fellépett Snoop Dogg és Alicia Keys is.


Tupac nem csak a zenei világban mozgott otthonosan: színészként szerepelt több filmben is (Az utolsó belövés), valamint több verseskötete is megjelent. 1996-ban – egy bandaháború miatt – lőtték le a kocsijában, amikor épp fellépésére tartott. Bár szinte mindig hordott golyóálló mellényt, a végzetes napon testőre mégsem tudta rávenni, hogy Tupac felvegye azt: azzal hárította el, hogy nagyon melege van.

McQueen így nyilatkozott a projektről:


„Rendkívül meg vagyok hatva, és nagyon izgatott vagyok, hogy felfedezhetem ennek a legendás művésznek az életét. Kevesen vannak, ha egyáltalán vannak, akik fényesebben csillognak, mint Tupac Shakur. Várom már, hogy a családjával dolgozhassak, és kendőzetlenül elmesélhessük ennek a tehetséges embernek az életét.”

via Deadline