Donald Glover alig várja, hogy saját Lando-filmje legyen

Szerinte a Skywalker-saga olyan komoly, mint a Biblia, ő kicsit szabadabban bolondozna.

Donald Glovernek elég jól fut a szekere az utóbbi időben. Tavaly Golden Globe-ot és Emmy-díjat kapott az Atlanta című sorozatért (aminek nemcsak főszereplője, de írója és rendezője is), a Childish Gambino művésznéven előadott This is America című dala felrobbantotta az internetet, a Solo: Egy Star Wars-történet Lando Calrisianjaként pedig szinte az összes kritikus szerint menőbb volt, mint a címbéli Han Solo. A 34 éves színész-zenész-író-rendező nemrég az Entertainment Weekly rádióműsorának adott interjút, ahol természetesen arról is megkérdezték, milyen lesz a pletykaszinten már felmerült önálló Lando-filmje.

Nagyon frankó lenne, ha összejönne, olyan lennem, mint A dumagép tévésorozat az űrben! Egy minden szempontból kifogástalan ízlésű és eleganciájú fickó az űrben!

Szerinte a Star Wars-szereplők nagyon különlegesek, mindegyiknek egyedi nézőpontja van, és Glover szerint az mindig nagyon vicces, ha átrángatják őket a galaxison, hogy egy olyan bolygón csináljanak valamit, ahol még sosem jártak, ahol kizökkennek a megszokott környezetükből. A színész egyébként nemcsak hogy örömmel eljátszaná újból a fiatal Lando Calrissiant, de íróként is szívesen beszállna a filmbe. 

Nagyon szeretnék új filmet csinálni, veszettül szórakoztató dolog. A világ elég nagy, viszont megint a Skywalkerekhez nyúlni... Hát, az elég nehéz, mert ők szentek. Az ő történetük olyan, mint a Biblia, egy generációkon átívelő családtörténet. Mi viszont ezen a világon kívül vagyunk, mi lényegében csalókat, hamiskártyásokat, űrkalózokat alakítunk. De ez a világ is nagyon szórakoztató tud lenni.

Hivatalos információk azonban még nincsenek erről több helyen is felbukkant Lando spin offról. Az viszont biztos, hogy Harrison Ford imádta a Solo: Egy Star Wars történetet: már kétszer megnézte, és a rendező szerint soha nem áradozott még semmiről sem annyit, mint erről a filmről. (via Independent)