Egy évet csúszik a Forrest Gump-remake premierje

Az Aamir Khan főszereplésével készülő bollywoodi újra a koronavírus miatt 2020 karácsonya helyett csak 2021 karácsonyán kerül az indiai mozikba.

A járványkrízis következtében a Laal Singh Chaddha címen forgó remake forgatásának helyszínét is áttették Indiából Törökországba, mert ott nem olyan súlyos a helyzet (Indiában 2,21 millió koronavírusos beteg van, a halálozások száma pedig 44 500). A Forrest Gump hivatalos újrájaként készülő produkciónak eleinte az észak-indiai Pandzsábban zajló munkálatait sok más forgatáshoz hasonlóan márciusban kellett leállítani.

Az indiai és az igazi Forrest Gump. Forrás: Viacom18 Studios / Aamir Khan Productions / Paramount Pictures / Photofest

 

Júniusban egyébként kiderült, hogy a Laal Singh Chaddha stábjának több tagja is koronavírusos lett (őket azonnal elkülönítették és kórházba szállították), de a bollywoodi Gumpot alakító Aamir Khan és felesége (egyúttal a film egyik producere) tesztje negatív eredményt hozott. A leállás azonban természetesen az egész produkciót érintette, így az eredetileg 2020 karácsonyára betervezett remake-et csak kerek egy évvel később tudják bemutatni.

„Még mindig tartjuk a karácsonyi dátumot, de már nem 2020-ban, hanem 2021-ben. Most már mind a film befejezésére koncentrálunk!” – írta ki a Twitterre a Laal Singh Chaddha egyik gyártója, a Viacom18 Studios ügyvezetője, Ajit Andhare. A remake-et egyébként egy Advait Chandan nevű direktor rendezi, akinek Secret Superstar című 2017-es, szintén Aamir Khan részvételével készült alkotása 154 millió dolláros bevételt hozott, amiből 124 milliót Kínában termelt.

A Khan főszereplésével készült 2016-os Dangal pedig minden idők legjövedelmezőbb indiai filmje lett, 310 millió dolláros bevétellel, amiből 196 milliót szintén Kínában költöttek rá – szóval a Forrest Gump remake nemcsak afféle jelentéktelen helyi szórakozásnak készül.

„Mindig is imádtam a Forrest Gumpot, mert egy csodálatos történet egy csodálatos karakterről.

Csupa szív film, amit az egész család megnézhet” – nyilatkozta korábban Aamir Khan arról, hogy miért vették meg a filmjogokat a Paramounttól.


(via Variety)