Egy hülye vicc miatt nem lett Pierce Brosnanből Batman

A denevérember öltözködési szokásain gúnyolódott.

Pierce Brosnan hamarosan elveszíti a DC-szüzességét, a jövő héten érkező Black Adamban ugyanis ő alakítja Dr. Fate szerepét. Az egykori Bond valójában már 32 éve csatlakozhatott volna a DC univerzumhoz, ha jobban játssza ki a kártyáit.

Brosnan a The Tonight Show-ban elárulta, hogy annak idején részt vett a Tim Burton-féle 1989-es Batman castingján, de egy "hülye" megjegyzés miatt elvesztette az esélyt, hogy megkapja a főszerepet.

"Az utolsó dolog, ami eszembe jutott, hogy egy olyan szuperhőst játsszak, mint Dr. Fate" - mondta a színész a Black Adam kapcsán, hozzátéve, hogy karrierje során ritkán ajánlottak neki szerepet szuperhősfilmekben.

Az egyik kivétel a Batman volt, de a castingon a színész a pechjére jó ötletnek tartotta ki fejteni Tim Burtonnek, hogy:

nem értek egyetlen olyan férfit sem, aki a nadrágján kívül hordja az alsógatyáját.”

Brosnanben mégsem maradt keserűség, mert úgy érzi, hogy a legjobb ember, azaz Michael Keaton kapta meg a szerepet.

 

 

És ki tudja, lehet, hogy ha annak idején Brosnan ölti magára a denevérjelmezt, akkor nem kapja meg James Bond szerepét pár évvel később. A színészt egyébként nemrég a GQ megkérdezte arról, hogy kinek kellene Daniel Craig helyére lépnie, mire így reagált:

Kinek kellene? Engem nem érdekel. Érdekes lesz látni, kit választanak. Bárki legyen is az, sok sikert kívánok neki."

A Dwayne Johnson által főszerepelt Black Adam október 20-án kerül a mozikba.

Via: Variety