Elég váratlant fog lépni az egyik legjobb horrorrendező

Ha valamire jó volt a karantén a filmiparban, az az, hogy a kreatív elmék jobbnál jobb filmötleteket találhattak ki az üres órákban. Ari Aster, az Örökség és a Fehér éjszakák rendezője is tudja már, min fog dolgozni legközelebb.

Ari Aster 2018-ban az Örökség című hátborzongató horrorfilmmel hívta fel magára a figyelmet, hogy egy évvel később a(z egyébként hazánkban forgatott) Fehér éjszakákkal dobjon megint egy figyelemre méltót.

Mikor Guillermo del Toro a karantén közepén Twitteren feltette a kérdést filmes kollégáinak, hogy miket néznek az elzártság hosszú óráiban, Aster azt válaszolta, hogy a Maffiózók harmadik évadát és a Jelenetek egy házasságbólt nézi újra. A jelek szerint azonban az alkotónak szerencsére volt ideje a mások alkotása mellett saját filmterveivel is foglalkozni, és már ki is találta, hogy – amint újból lehet forgatni – min fog dolgozni legközelebb.

Úgy tűnik, Aster két horrorfilm után egy vígjátékkal jelentkezik, ami nagyon hosszúnak ígérkezik. Egy egyetemi hallgatóknak tartott beszélgetésen legalábbis elárulta, hogy egy „rémálomkomédia” jár a fejében, egészen pontosan egy „apokaliptikus szakításmozi”, aminek a játékideje négyórás lesz.

S habár a rendezőtől elsőre furcsa választásnak tűnik a vígjáték, igazából a projekt a Fehér éjszakák nyílegyenes folyományának tűnik, hiszen abban is fontos szerepet játszott a szakítás, egyes elemei pedig kifejezetten belefértek a fekete komédia kereteibe. Szóval csak annyit mondhatunk, hogy alig várjuk!


(via Uproxx)