Elveszítünk egy Star Wars-sorozatot, de nyerünk egy új mozifilmet

Mégsem valósul meg a Donald Glover nevével fémjelzett Lando című élőszereplős Star Wars-sorozat a Disney+-on – helyette nagyjátékfilmben láthatjuk majd a Solo: Egy Star Wars-történetben bevezetett karakter önálló kalandjait.

Annak ellenére, hogy a fiatal Han Solóról szóló film 2018-ban hatalmas buktának bizonyult, a Disney és a Lucasfilm látott fantáziát az abban debütált, Donald Glover által alakított fiatal Lando Calrissianre épülő önálló produkcióban. Júliusban derült ki, hogy az élőszereplős sorozatnak tervezett projekt forgatókönyvét is Glover írja, testvérével, Stephennel közösen.

Most azonban még izgalmasabb hírek érkeztek: Stephen Glover forgatókönyvíró egy Pablo Torre Finds Out című podcastben robbantotta a bombát, miszerint

„ez igazából már nem is egy sorozat, hanem egy egész estés mozi.

Jelen pillanatban azonban a forgatókönyvírói sztrájk miatt megrekedt az egyeztetés, szóval ez minden információ, amivel szolgálhatok”.


Az információt később a Lucasfilm is megerősítette a Varietynek. Szóval az írók sztrájkja miatt ha jelenleg áll is a projekt, a rajongók azért már behűthetik a pezsgőt. Az egyébként, hogy Lando karaktere saját élőszereplős sorozatot kap, már 2020 decemberében felmerült: akkor még úgy volt, hogy a netflixes Kedves fehér emberek kreátora, Justin Simien írja a forgatókönyvét – tőle vették át most a munkát a Glover testvérek.


Az idén áprilisban a GQ magazinnak adott videós interjúban azonban Donald Glover már célozgatott rá, hogy már nem a Disney+-szal, hanem

a Lucasfilmmel tárgyalnak egy Lando-projektről,

amiről azonban nem árulhat el többet, mert Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke) „levadászná”.

„Nagyon szívesen bújnék ismét Lando bőrébe.

Nagyon jól szórakoztam, miközben őt játszottam. Csak meg kell találnunk a megfelelő módját, hiszen az idő szorít. A pandémia miatt az emberek megtanulták, milyen értékes az idő, én pedig nem szeretnék olyan csinálni, ami csak időpazarlás” – szögezte le az interjúban a színész, aki (a Han Solót alakító szegény Alden Ehrenreich-tól eltérően) méltó örököse lett a rajongók szemében Billy Dee Williamsnek, aki A Birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben formálta meg a figurát.


(via Variety)

 

Olvasd el a Solo-filmről írt kritikánkat!

Nyugi, a régi Han sokkal menőbb, mint az új!

De a Solo még így is sokkal szórakoztatóbb lett, mint az egekbe magasztalt Bosszúállók 3.

Tovább