Évek óta szedi áldozatait a neves rendező, John Landis fia

Max Landis forgatókönyvíróról nyolc nő állítja, hogy szexuálisan, fizikailag és érzelmileg bántalmazta őket. Tevékenysége immár több mint tíz évre nyúlik vissza.

Landis viszonylag jó nevű forgatókönyvírónak számít: olyan scripteket jegyez, mint Az erő krónikája vagy a BeSZERvezve, ezenkívül ő örökölte meg azt a projektet, egy Deeper című sci-fit, amit az eredeti tervek szerint Mundruczó Kornél rendezett volna Bradley Cooperrel a főszerepben, majd a stúdió inkább Baltasar Kormákur direktorra, sztárként pedig Idris Elbára váltott.

Most azonban a szóban forgó stúdió, az MGM ejtette a filmet, ami úgy tűnik, teljesen szétesett, ahogy kizárták Landist a Shadow in the Cloud című, Chloë Grace Moretz főszereplésével készülő II. világháborús horrorból is. Josh Trank rendező pedig, aki Az erő krónikáján dolgozott együtt a forgatókönyvíróval, a Twitteren határolódott el tőle, egyúttal azt is megírta bejegyzésében, hogy mindent elhisz, amit írnak róla, és annak idején ki is tiltotta a rendhagyó szuperhősfilm forgatásáról.

Max Landisről már évek óta beszélik, hogy szexuális ragadozó, sőt 2008-ban eljárás is indult ellene, de ejtették az ügyet. Most a The Daily Beast jelentetett meg róla egy nagy leleplező anyagot, amelyben nyolc nő, köztük a férfi több korábbi partnere és kollégája számol be meglehetősen súlyos dolgokról.

Max Landis Angela Sarafyan színésznővel egy 2017-es partin. A kép csak illusztráció! Forrás: Kevork Djansezian / Getty Images for BAFTA LA

 

Az állítások alapján Landis – apja hírnevét és kapcsolatait kihasználva – sorozatosan kihasználta a nőket, majd a testszégyenítéstől kezdve (amellett, hogy lekövérezte őket, folyamatosan szabályozta a táplálkozásukat) az érzelmi kínzásokon át (a saját maga által a szexuális kapcsolatairól vezetett és pontozott listát mutogatta nekik) a konkrét nemi erőszakig, fizikai bántalmazásig (több áldozat számolt be fojtogatásról) és halálos fenyegetésig különféle szörnyűségeket követett el ellenük. Bár több újságtól is keresték, Max Landis egyelőre nem kommentálta ez ellene felhozott vádakat.


(via IndieWire, Consequence of Sound)