Ez a magyarok 10 kedvenc karácsonyi filmje

Természetesen dobogós lett a megunhatatlan klasszikus Reszkessetek, betörők!, sőt, a Reszkessetek, betörők! 2. is benne van a TOP10-ben.

Itt a december, ezért a Magyar Filmadatbázis összegyűjtötte, melyek a magyarok kedvenc karácsonyi filmjei. 10 000 nézői szavazat alapján a Drágán add az életed! vezeti a listát, második helyen az Igazából szerelem áll,

de nyugi, dobogós a Reszkessetek, betörők! is, hiszen nincs karácsony Kevin nélkül!

Íme a toplista, amelyre csak olyan filmek kerülhettek fel, melyek legalább 500 szavazatot kaptak a magyar nézőktől, és melyek valamilyen módon kötődnek a szeretet ünnepéhez. Az összesen 10.000 szavazatból 1657-et kapott 88%-os értékeléssel a Drágán add az életed!, így ez a film vezeti a listát:

 

1. Drágán add az életed!

Minden idők egyik legjobb akciófilmje 1988-ból Bruce Willisszel a főszerepben. Az általa megformált John McClane rendőrhadnagy mindent megtesz, hogy megmentse házasságát és az ünnepet. Ehhez egy 34 emeletes épületben macska-egér harcot kell vívnia egyedül egy sereg terroristával.

 

2. Igazából szerelem

A második helyen minden idők egyik legszerethetőbb, akárhányszor megnézhető romantikus vígjátéka, az idén 20 éves Igazából szerelem végzett 1486 szavazattal és szintén 88% értékeléssel. Richard Curtis filmje olyan sztárokat vonultat fel, mint Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman és Keira Knightley.

 

3. Reszkessetek, betörők!

1503 szavazattal és 86%-os értékeléssel még éppen dobogós lett John Hughes 1990-ben készült filmje, a Reszkessetek, betörők! Macaulay Culkinnal a főszerepben. Kevint szülei otthon felejtik, miközben ők Párizsba utaznak karácsonyozni. A magára maradt kisfiú otthon százféle ravaszsággal és furfanggal bánik el két rablóval.

 

4. Klaus - A karácsony titkos története

A negyedik legnépszerűbb karácsonyi film a 2019-es tökéletes mese, a gyönyörű, kedves, ötletes és vicces spanyol animáció, a Klaus - A karácsony titkos története, melyben egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét norvég városkába.

 

5. Ollókezű Edward

Ötödik helyen végzett az Ollókezű Edward Johnny Depp és Winona Ryder főszereplésével. Tim Burton 1991-ben készült, Golden Globe-ra és Oscarra jelölt kultfilmjének különlegessége, hogy ez bizonyult a legközkedveltebb halloweeni filmnek is.

 

6. Holiday

Hatodik lett a Holiday Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black főszereplésével. A 2006-os romantikus vígjátékban egy londoni és egy Los Angeles-i fiatal nő, két összetört szív akad egymásra a világhálón. Kitalálják, hogy otthont cserélnek, ám a pasimentes vakáció nem a tervek szerint alakul.

 

7.  Az öt legenda

Az öt legenda című kedves animációs mese található, melyben a négy őrző mellé csatlakozik Dér Jankó, hogy szembeszálljanak a gonosz Szurokkal.

 

8. Karácsonyi lidércnyomás

A nyolcadik helyen a Halloween lista hetedik helyezettje, a Tim Burton írta és Henry Selick rendezte animáció, a Karácsonyi lidércnyomás áll 1993-ból.

 

9. Reszkessetek, betörők! 2.

A Reszkessetek, betörők! 2. lett a kilencedik. Az 1992-es filmben Kevin újra összefut a négybalkezes rablópárossal. Ezúttal New Yorkban a Plaza Hotel elegáns termei romokban hevernek és teljes a káosz.

 

10. A Grincs

Végül 2000-ből A Grincs zárja a sort, melyben a Jim Carrey alakította titokzatos városlakó egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog.