Ez a nap is eljött: Spielberg szuperhősfilmet rendez!

A mozimágus is meglovagolja a trendeket, filmre viszi kedvenc képregényét, a Blackhawkot.

Minden blockbustergyáros rendező és producer öregapja, a nagy mozimágus, Steven Spielberg is meghallotta az idők szavát: szuperhősfilmet fog rendezni a Warner stúdiónak! Persze nem holmi újabb közhelyes Superman- vagy Batman-feldolgozásra kell az ő esetében gondolni, azt meghagyja inkább a feltörekvő geek rendezőknek. Ő ugyanis gyerekkori kedvencéről, a hős világháborús pilóta, Blackhawk-ról (és remélhetőleg Lady Blackhawkról, valamint a teljes Blackhawk Squadronról) fog filmet forgatni.

Blackhawk tipikus aranykori képregényhős: egy nácik ellen harcoló, szabadságszerető lengyel pilóta, akit Chuck Cuidera, Bob Powell és Will Eisner alkottak meg 1941-ben a Military Comics számára, hogy a rendíthetetlen bátorságával példakép legyen a fiatal katonák előtt. Blackhawk és a csapata később, a Quality Comics kiadó megszűnése után átkerült a DC-hez, így 1957-től a hős pilóta már vállvetve harcolhatott a gonosz erők ellen Batmannel, Supermannel és a többi jól ismert szuperhőssel.

A jellegzetes, fekete sas emblémás bőrdzsekit hordó, bátor pilóta, no és persze a történeteiben rendre felbukkanó, második világháborús náci szuperfegyverek a fiatal Spielbergnek is megtetszettek anno. Olyannyira, hogy bevallottan innen (valamint a témájában hasonló Spy Smasher, Doc Savage és Don Winslow of the Navy képregényekből) vett át egy csomó ötletet az Indiana Jones-filmekhez.

Azt tehát már elég régóta lehetett tudni, hogy Spielberg imádja a Blackhawk-füzeteket, idő kérdése volt, hogy egy Rocketeer- vagy Indiana Jones-típusú, látványos kalandfilmet rendezzen belőlük. Most azért adhatta áldását a dologra a Warner, mert Spielberget a nézők és a kritikusok is imádják a három hét alatt 476 milliót kaszáló Ready Player One miatt, a stúdiónak pedig nagyon kéne egy újabb popcornmozi, amivel megszorongathatja a pénztáraknál a konkurens Disney futószalagon nyakunkba ömlő Marvel-filmjeit.

Alighanem sok képregényrajongó nevében kijelenthetem: egy régi fotó nézegetésével elinduló, retró hangulatú, látványos és vicces, náciverős Wonder Woman-Blackhawk crossovert nagyon tudnánk szeretni! És erre meg is van minden esély, hiszen a forgatókönyvet az Indy 4-et és a készülő Indy 5-öt is jegyző David Koepp írja. (via Variety)