Ezek a sztárok csókolnak a legjobban

Legalábbis a kamerák előtt, filmbeli partnereik szerint. Hiszen attól, hogy munka, miért ne lehetne élvezni? Sharon Stone-tól kezdve Amanda Seyfrieden át Hugh Grantig legalábbis sokan vélik így.

James McAvoy

A Vágy és vezeklés (2007) könyvtárszobában történő forró jelenete nemcsak a romantikus drámának volt csodálatos pillanata – Keira Knightley is szép emlékként őrzi. Habár a színésznő addigra már olyan sztárokkal váltott csókot a vásznon, mint Orlando Bloom, Chiwetel Ejiofor, Andrew Lincoln, Clive Owen vagy Matthew Macfadyen, egyértelműen James McAvoyt jelölte meg legjobb csókpartneréül

„James csókol a világon a legjobban!”

felkiáltással. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy a nagy vallomás a film sajtótájékoztatóján esett meg, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, miközben McAvoy ott ült Knightley mellett, szóval fura lett volna, ha mást nevez meg – de azért mi hiszünk a színésznőnek.


Josh Lucas

Jennifer Lopez olyan szépfiúkkal került közelebbi kapcsolatba a filmjeiben, mint George Clooney, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes vagy Ben Affleck, kedvenc csókpartnere mégsem közülük került ki. Lopez egy elég meglepő választással az elsőre a felsoroltaknál kevésbé izgalmasnak tűnő Josh Lucast nevezte meg, egy nem is annyira ismert közös filmjükből, a Befejezetlen életből (2005).

„Szerintem (és szerintem ő is ezt mondaná) nagyon jó kis csók volt”

– mondta a színésznő, aki azt is elmesélte, hogy a dologra egy furgon hátsó ülésén került sor, és némi manőverek szükségeltettek hozzá. „Mindketten nagyon idegesek voltunk, de a végén úgy voltunk vele, hogy »hát ez tök jó volt«” – tette hozzá. J.Lo sztoriját később Josh Lucas is megerősítette, aki nagyon lovagiasan magáról Lopezről is úgy nyilatkozott, hogy egyszerűen fenomenális volt. A dolog iróniája pedig, hogy a mindkét színész számára emlékezetes jelenetet a kedvezőbb korhatár-besorolás miatt végül kivágták a filmből.


Robert De Niro

A színészveteránt nem más nevezte meg csókkirályának, mint Sharon Stone, aki egy tavaly őszi karanténtalkshow-ban árulta el a nagy titkot, és aki a Casinóban (1995) játszott együtt a sztárral. „Határozottan Robert De Nirót tartom a legjobb csókpartneremnek. Bobbal volt eddig messze a legjobb” – vallotta be a színésznő a műsorban. „Az egész karrierem fénypontja volt, hogy egyáltalán egy asztalhoz ülhettem Robert De Niróval. (…) Színésznőként annyira szerelmes voltam belé, hogy akár egy kalapáccsal is fejbe vághatott volna, még arra is azt mondtam volna, hogy »igen, ez az!«” – viccelődött Stone.

„Egyszerűen mesés volt. Semmi máshoz nem hasonlítható az élmény,

amit szerzett. Ehhez képest minden más csak lópikula” – tette hozzá. Sharon Stone vallomásával korábban külön cikkben is foglalkoztunk, ami itt olvasható.

Forrás: Universal Pictures / Getty Images

 

Heath Ledger

Habár a tragikusan fiatalon elhunyt színész több romkomban és romantikus drámában is játszott, nem ezek közül valamelyik alkotásban szereplő partnernője tartja kedvencének, hanem az a Kate Hudson, akivel A gyávaság tollai (2002) című háborús filmben alakítottak jegyespárt.

„Elég jó volt. Édes és gyengéd, és nagyon kedves”

– mondta a színésznő, aki azt is elárulta, hogy azért nem állandó romkom- és kalandfilmbeli partnerét, Matthew McConaughey-t nevezte meg, mert vele mindig valamilyen extrém szituációban kellett csókot váltania – például egy repülőgép-katasztrófa után a vízben.

Forrás: Cinemax

 

Renée Zellweger

Hugh Grant nem túl lovagias, amikor csókpartnereiről nyilatkozik, így történhetett meg, hogy Julia Robertsről (akivel a Sztárom a páromban játszottak együtt) azt találta mondani, hogy olyan nagy a szája, hogy szinte érezte a visszhangot, miközben csókolóztak. Renée Zellwegerről, Bridget Jones naplója-beli partnernőjéről viszont azt állította, hogy elsőrangú smároló.

És a színész meg van róla győződve, hogy Zellweger is jobban élvezte, amikor vele csókolózhatott, mint amikor a riválisát megformáló Colin Firthszel.

Mivel a film harmadik részében Grant már nem tért vissza, a színésznő biztos nagyon szomorú volt, hogy be kellett érnie a Firthszel és Patrick Dempsey-vel váltott csókokkal.


Angelina Jolie

Ethan Hawke-ot egyszerűen lenyűgözte a sztár csóktudása, pedig egy sorozatgyilkosos thrillerben, az Életeken át (2004) címűben játszottak együtt. S habár a karakter, akit Jolie alakított, kissé bizarr volt, végül ez lett Hawke egyik legjobb napja egész életében. Főleg miután a színésznő javaslatára úgy vették fel a jelenetet, hogy miközben a színész ruhát viselt, ő meztelen volt. Hawke pedig azóta is a legnagyobb rajongás hangján beszél partneréről. „Hogy miért Angelina Jolie a legjobb csókpartner? Hát miért Mozart a zenében a legnagyobb géniusz? (…) Ő egyszerűen arra született, hogy apró darabokra szedje és elgyengítse a férfiakat.

Amikor megcsókol, még a saját nevedet sem tudod megmondani”

– lelkendezett évekkel később egy interjúban a színész.


Will Ferrell

Habár Ferrell nem az a kimondott romantikushős-típus, nem is egy, hanem mindjárt két kolléganője is őt tartja a legjobb csókpartnernek. Az egyikük Amy Adams, akivel a Taplógázban (2006) csókolóztak.

„Egyszerűen fantasztikusan csókol! Egyáltalán nem erre számítottam”

– számolt be róla a színésznő, de kommentárja azért elég kétélű bók. Ferrell másik rajongója pedig Anna Friel Az elveszettek földjéből (2009), aki szintén fantasztikusnak nevezte a komikus csóktudását – amin Adamshez hasonlóan meglepődött. „Vakító kék szemei vannak, és sokkal gyengédebb, mint ahogy feltételeznéd róla” – ecsetelte Friel. A hír pedig azóta elterjedhetett, mert annak ellenére, hogy Ferrell inkább vígjátékokban játszik, csak 2017-ig nem kevesebb mint 15 csókjelenete volt.


Megan Fox

Az egykor a világ legszexibb nőjének számító Megan Foxot meglepő módon nem egy férfi kollégája tartja a legjobb csókpartnernek, hanem Amanda Seyfried. A két színésznő ajka az Ördög bújt beléd (2009) című horrorkomédiában tapadt egymásra, és Seyfried a „similis simile gaudet”, azaz a „hasonló a hasonlónak örül” jegyében sorolta Foxot mindenki más elé.

„Nagyon jó volt vele csókolózni, hasonló a csókolózási stílusunk!

Ha visszanézem azt a jelenetet, igazából én magam is elég szexinek találom” – vallotta be a Mamma Mia! sztárja.


Selma Blair

Amanda Seyfriedhez hasonlóan Sarah Michelle Gellar is egy másik színésznőt nevezett meg – méghozzá azt, akivel a közös csókjuk azóta ikonikussá vált. „Hát ez könnyű, Selma Blair” – válaszolta a Buffy sztárja a kérdésre, és azt is megmondta, miért.

„Nagyon jól csókol, puhák az ajkai, és jó az illata.”

Gellar és Blair Kegyetlen játékokban (1999) látott szexi jelenete egyébként nemcsak a 2000-es MTV Movie Award legjobb csóknak járó díját nyerte el, hanem tavaly ugyanezen a díjátadón ez lett az elmúlt évtizedek legjobb csókcsatája is. A két sztár pedig a karantén körülmények között megtartott gálán egy nagyon vicces csavarral a végén még rekonstruálta is a legendás képsort. A rekonstruált csók ide kattintva látható.


Zendaya

Napjaink legfelkapottabb fiatal sztárját, Zendayát Zac Efron „terjesztette fel”, akinek az a csók a kedvence, amit A legnagyobb showmanben (2017) váltottak. A két színész karaktere, azaz az egymás iránt tiltott szerelmet tápláló gazdag úri fiú és a színes bőrű artistalány heves csókjára majdnem a film végéig kell várnunk, amikor egy egyszerre megrázó és romantikus eseményt követően végre megtörténik. Efron szerint épp ez az oka annak, hogy a jelenet ilyen jól sikerült – szóval ő kvázi szakmai indokok alapján tartja a legjobb csókjának,

„gyönyörű és epikus pillanat”-nak nevezve a mozzanatot.

A színésszel partnernője is egyetért: szerinte ez egy olyan csók, amit a közönség már nagyon megérdemelt a végére.


(via Looper)