Ezeket a filmjeit szereti a legjobban Michael Douglas

Az Elemi ösztön, a Tőzsdecápák, a Végzetes vonzerő és a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia sztárját a The Guardian olvasói kérdezgették. Kaptak is érdekes válaszokat.

A lap az interjú címéül elég kattintásvadász módon, a

„A közönség látja a küzdelmem, azt, hogy nem egy erőszakos, szemét alak vagyok”

mondatot ragadta ki, de pont ez a válasz sajnos nem a legizgalmasabb, hiszen Douglas nem a való életre értette, csupán arra a kérdésre válaszolt, hogy hogyan tud szerethetővé tenni a vásznon ellenszenves figurákat.

A színész példaként a Végzetes vonzerő azon jelenetét hozta, amelyben a főhős, az azt követő reggelen, hogy megcsalta a feleségét Glenn Close karakterével, összegyűri a lepedőt az ágyon, hogy úgy tűnjön, otthon töltötte az éjszakát – a sztár beszámolója szerint a vetítésen ekkor felnevetett a közönség, a mellette ülő Sherry Lansing producer pedig elképedve súgta oda neki, hogy „nem is hiszem el, hogy máris megbocsátottak neked”.

Douglas A Hangya és a Darázs: Kvantumánia díszbemutatóján idén februárban. Forrás: Samir Hussein / WireImage / Getty Images


Az olvasók arra is rákérdeztek, melyik filmjeit élvezi a legjobban Douglas, aki erre azokat nevezte meg, amelyekben van valami váratlan tényező. Ide sorolta az Összeomlást, A rózsák háborúját és a Wonder Boys – Pokoli hétvégét; ezenkívül azt is elárulta, hogy szereti teljesen átadni magát a komédiának, ami viszont nagyon alábecsült terület, és egyáltalán nem érti, hogy az Oscarokról döntő Filmakadémia miért hanyagolja el. Ő ugyanakkor megtette a magáét, lásd a Last Vegas és A smaragd románca című filmeket vagy A Kominsky-módszer című sorozatot.

Azt a kérdést viszont, amelyben egy rajongó azt firtatta, hogy szerinte melyik a legnagyszerűbb filmje, Douglas elegánsan megkerülte. Egy baseballos hasonlattal élve egyetlen cím megnevezése helyett a sztár inkább úgy fogalmazott, hogy úgy véli, elég jó az ütőátlaga, szóval ő a maga részéről szinte mindegyik filmjében talál valami elismerésre méltót.

„Egyes filmekben mérhetetlenül segíti a munkádat, hogy mennyire jó a forgatókönyv, máskor a szereped nagyszerű, de van olyan is, amikor kemény munkával sikerül megteremtenetek egy hiteles környezetet. Az, hogy a színészi mellett produceri munkát is végzek,

sokat segít benne, hogy értékelni tudjam az immár több mint 50 éve tartó pályámat”

– nyilatkozta a színész.


(via The Guardian)