Ezért mondott nemet Benicio del Toro egy ikonikus Star Wars-szerepre

Nem tetszett neki, ahogy George Lucas átírta a karaktert.

A Puerto Ricó-i születésű, az 57. születésnapját ma ünneplő Benicio del Toro nem panaszkodhat arra, hogy elkerülték volna a jó szerepek, láthattuk többek közt a Blöffben, a Sin Cityben, a Che-ben és a Sicarióban. 2017-ben pedig minden idők egyik legnagyobb sci-fi franchise-ához csatlakozott, amikor epizódszerepet vállalt a Rian Johnson-féle Star Wars: Az utolsó Jedikben.

Del Toro valójában már karrierje elején lehetőséget kapott arra, hogy egy Star Wars-filmben szerepeljen, közvetlenül azután, hogy a Félelmem és reszketés Las Vegasbannak köszönhetően a szélesebb közönség is felfigyelt rá. Először ugyanis ő kapta meg az ikonikus Sith Lord, Darth Maul szerepét az 1999-es Baljós árnyakban.

Nem sokkal azután, hogy del Toro aláírt a produkcióhoz, George Lucas úgy döntött, hogy Maul mondatait mindössze öt sorra csökkenti. Del Torót annyira felbosszantotta ez a döntés, hogy úgy döntött, visszalép a szereptől.

Utólag valószínűleg a rendező döntött jól, Lucas ugyanis azt szerette volna, ha a karakternek a szűkszavúsága ellenére is fenyegető aurája lenne, és a sok dialóg ebben nem segített volna. Érthető az is, hogy Del Toro mindent bele akart adni Darth Maul szerepébe, de mivel akkor még nem számított akkora névnek, esélye sem volt, hogy átvigye az akaratát.

Azt is érdemes kiemelni, hogy Ray Park milyen fantasztikus munkát végzett Darth Maul szerepében. Pontosan azt hozta, amit George Lucas keresett a karakterben, így nem is véletlen, hogy sikerült a Star Wars-előzményfilm egyik legikonikusabb figuráját megalkotniuk.

Del Toro pedig, ha közel 20 éves csúszással is, de végül így is kipróbálhatta magát a Csillagok háborúja univerzumában.

Via: Far Out