Ezért vágtak ki egy kulcsfontosságú jelenetet a Terminátorból

Az 1984-es akció/sci-fi producere majd’ negyven évvel később rántotta le a leplet egy izgalmas kulisszatitokról.

Gale Ann Hurd forgatókönyvíró-producer egy rádióadásban mesélt róla, hogy James Cameron rendezővel a Terminátorból ki kellett vágniuk egy olyan kulcsfontosságú képsort, ami később az egész franchise-t megalapozta: az 1991-es Terminátor 2. – Az ítélet napjában ugyanis SPOILER! az Arnold Schwarzenegger által alakított T-800-as gyilkos cyborg úgy térhetett vissza (immár jófiúként), hogy a tudósok saját elpusztított alkatrészeiből építették újra.

Hurd most elárulta, hogy a későbbi történéseket megalapozó jelenetet azért kellett kivágniuk, mert abban nem profi színészek játszottak, hanem olyan pénzemberek, akik anyagilag támogatták a film elkészültét, amiért cserébe elvárták, hogy kapjanak egy kisebb szerepet a Terminátorban – viszont a produkciójuk olyan siralmasan sikerült, hogy a képsor végül a vágószoba padlóján végezte. Az alkotás másik producere, az azóta már elhunyt John Daly executive producer ugyanis

nem számított rá, hogy a mű sikeres lesz, ezért úgy vélte, nem oszt, nem szoroz, hogy az adott képsorban milyen színvonalú a színészi munka.


A kivágott jelenet egyébként (ahogy azt fentebb meg is nézhetjük) egy

időhurkos megoldásként működött volna,

hiszen azt láthatjuk benne, hogy a Cyberdyne Systems emberei épp a Sarah Connor által elpusztított T-800-as egy darabját találják meg, azt a mikrochipet, aminek köszönhetően a második részben nemcsak feltámaszthatják a robotot, de eleve ez adott lehetőséget arra, hogy megépítsék a gyilkos cyborgot, és visszaküldjék az időben, hogy likvidálja az emberiség megmentőjének, John Connornak az anyját.

A Terminátor – A halálosztó persze enélkül a röpke mozzanat nélkül is jól működött, de szomorú belegondolni, hogy ha pénztelenségük okán az alkotók nem lettek volna rákényszerítve, hogy kutyaütőket alkalmazzanak, hanem profi színészekkel forgathatták volna le a képsort,

a film és az egész franchise kapott volna egy pikáns kis csavart. Cameron és Hurt csaknem tökéletes mozija pedig tényleg tökéletes lehetett volna.


(via ScreenRant)

 

Ez is érdekelhet

„Hát te beteg vagy!” – mondta James Cameron Schwarzeneggernek a Terminátor 2. előtt

Érdekes kulisszatitkot osztott meg a sztár egy évfordulós beszélgetésen.

Tovább