Feldmár Filmklub

Habár a mozik még nem nyithattak újra, azért filmklubos előadásokon és beszélgetéseken így is részt vehetünk – és még el sem kell menni otthonról hozzá!

A Feldmár Intézet szervezésében május 22-én indul filmklub, amelynek vetítéseire a Távmoziban kerül sor, a film utáni beszélgetés pedig a Zoomon keresztül zajlik majd. A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy mindenféle szakértelem nélkül is vegyenek részt bátran a foglalkozásokon, és hagyják, hogy a filmek hatása alá kerüljenek, mondják el a benyomásaikat, felmerülő gondolataikat, érzéseiket, és hallgassák meg a többieket, így inspirálódjanak és töltekezzenek.

A filmvetítések utáni beszélgetésen a Feldmár Intézet munkatársai és meghívott vendégei is részt vesznek. Egyikük sem szakértő, filmes guru vagy filmkritikus. Személyes kötődésük, érintettségük, a téma iránti vonzódásuk alapján alakult egy-egy film köré a beszélgetőpartnernek személye.

Forrás: Feldmár Intézet

 

„Ha hív valami a film rövid összefoglalóját olvasva, megérintett a téma vagy szeretsz beszélgetni, esetleg egyelőre egyik sem, csak kíváncsi vagy arra, mi fog kisülni ebből, akkor szeretettel várunk!

Nem kell filmesztétának lenned, ha magadról, az élményeidről beszélgetsz velünk, az bőven elég lesz.

Mi pont ugyanezt fogjuk tenni” – ígérik a szervezők.

A filmklub első foglalkozására május 22-én, pénteken 18.30-as kezdettel kerül sor, és a Csodálatos fiú című filmet fogják vetíteni. A Steve Carell és Timothée Chalamet főszereplésével készült életrajzi film/drogdráma a belga Felix van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje, ami szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: az alkotásban nemcsak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. Jegyet váltani az eseményre ide kattintva tudunk, a filmklub további alkalmairól pedig a későbbiekben a Facebookon tájékozódhatunk.


(via Feldmár Intézet)