Freddie Prinze Jr. vagy Joaquin Phoenix lett volna a jobb Batman?

A 2000-es évek elején majdnem a Fekete hattyú direktora, Darren Aronofsky is rendezett egy Batman filmet – csak sajnos egészen más elképzelései voltak a főszereplőről, mint a stúdiónak.

Még jóval a Christopher Nolan rendezte, új alapokra helyezett Batman-trilógia előtt, a balsikerű 1997-es Batman és Robint követően a Warner Bros. rebootolni akarta a köpenyes hősön alapuló franchise-t, amire a Rekviem egy álomért sikere miatt Darren Aronofskyt nézték ki.

A projekt végül egyike lett Hollywood leghíresebb meg nem valósult filmterveinek. „A stúdió Freddie Prinze Jr.-t akarta, én Joaquin Phoenixet.

Emlékszem, arra gondoltam, hogy »hú, hát itt mi két különböző filmet készítünk«”

– mesélte a rendező az Empire filmes magazinnak.

Freddie Prinze Jr. és Joaquin Phoenix. Forrás: Vincent Sandoval / Getty Images és Frazer Harrison / Getty Images

 

„Tényleg így volt. Akkor még más idők jártak. Az a Batman, amit én írtam, határozottan más típus volt, mint amit végül a stúdió megvalósított” – tette hozzá Aronofsky, aki minden bizonnyal a később Christian Bale által megformált szuperhősre célzott, mert a Freddie Prinze Jr.-féle változatból (szerencsére) nem lett semmi.

Aronofsky verziója egyébként elsősorban a Frank Miller által írt Batman: Year One című képregényen alapult, és radikálisan újragondolta Batman figuráját. De mivel ez akkor még túl sok volt a Warnernek, hosszú évekkel később a már említett Christopher Nolan készíthette el zseniális trilógiáját, most viszont Matt Reeves dolgozik egy rebooton Robert Pattinsonnal a címszerepben. A sors fintoraként pedig Phoenix idén Batman helyett fő ellensége, Joker megformálásáért kapott Oscar-díjat.


(via Independent)