Gwyneth Paltrow kamaszlányának több esze van, mint az anyjának

Úgy kiosztotta a színésznőt a 14 éves tini egy Instagram-poszt alatt, ahogy kell – teljes joggal.

Paltrow a napokban ugyanis egy olyan fotót rakott ki a képmegosztó site-ra, amelyen ő és Apple Martin nevű tinilánya együtt látható, egy sífelvonón utazva. Habár a 14 éves kamasz arca nagy részét eltakarja egy hatalmas síszemüveg, Apple így sem volt boldog, hogy anyja kirakta a fotóját 5,3 millió követővel rendelkező Instagram-oldalára.

„Anya, erről már beszéltünk. Nem posztolhatsz bármit az engedélyem nélkül”

– kommentelt a gyerek a fotó alatt.

Apple kommentjét később vagy ő maga, vagy a színésznő törölte, de előtte még sokan látták, akiknek egy része megvédte a lányt, mondván, joga van meghatározni, mit láthat róla több millió ember. Mások viszont rátámadtak, hogy honnan veszi a bátorságot, hogy nyilvánosan kiossza az anyját. Paltrow maga egyébként annyit válaszolt csak Apple-nek, hogy „de hát alig látszik az arcod!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés,

A kép mellett már rengeteg hozzászólás összegyűlt, és egyesek kifejezetten kemény szavakkal utasítják rendre a kamaszlányt (elkényeztetettnek, neveletlennek vagy kis szarosnak nevezik, és azt írják, inkább hallgasson). Szerencsére sokan vannak azok is, akik a védelmükbe vették: valaki például nagyon józan szavakkal azt fogalmazta meg, hogy rátámadni egy-egy durva kommenttel Apple-re a gyerekbántalmazás egy formája, a lányt magát pedig arra biztatta, hogy továbbra is álljon ki magáért.

Forrás: Nicholas Hunt / Getty Images for Dior

 

A The Guardian megkérdezett egy szakértőt is a dologról. Joanne Orlando, a Western Sydney University kutatója azt nyilatkozta, ez egy olyan jelenség, amivel a jövőben egyre több szülő fog találkozni ezeknek a gyerekeknek a részéről, akik úgy nőttek fel, hogy az életük a közösségi média nyilvánossága előtt zajlott, hiszen már az anyaméhben róluk készült ultrahangfotót is megosztották róluk.

Egyelőre sajnos nincs sok beleszólásuk abba, mit raknak ki róluk a szüleik, de kontrollt szeretnének szerezne efelett, és Orlando nem csodálkozna rajta, ha a jövőben akár jogi eljárások is indulnának amiatt, hogy mit raknak ki róluk az online felületekre. Franciaországban például már hoztak egy olyan törvényt, amely alapján súlyos pénzbírsággal, sőt akár börtönnel sújthatják azokat a szülőket, akik egy kiposztolt fotóval megsértik egy gyerek személyiségi jogait.


(via The Guardian)