Gyerek kezébe szexjáték nem való!

Márpedig a hamarosan hozzánk is megérkező Jó srácok három főhőse az új, korhatáros előzetesben mást sem csinál, mint szexkellékekkel babrál, igaz, nem tudják, mire valók.

Ha minden jól megy, most már tényleg lesz ennek a nyárnak is egy igazi vígjátéka, amit sokáig lehet idézni, ami egyszerre iszonyú vicces és polgárpukkasztó, amin nem csak pár percig, hanem végig röhögünk a moziban. Tudom, ezt írtuk pár hete az Éretlenségiről is, de az csak félig váltotta be a reményeiket, a Seth Rogen és Evan Goldberg nevével fémjelzett Jó srácok (Good Boys) újabb, immár utolsó korhatáros (red band) előzetese viszont nagyon, nagyon reménykeltő – igaz, sokaknak ez a humor ekkora gyerekkel talán kissé túl merész lesz.

Adott három kisrác, országos cimborák: a cuki képű Max (a nem mellesleg Oscar-jelölt Jacob Tremblay), a korához képest nagydarab Lucas (Keith L. Williams) és a nagypofájú Thor (Brady Noon), akik semmi mást nem akarnak, mint megtudni, hogyan kell csókolózni. Merthogy már hatodikosak, és hatodikoshoz méltó dolgokat akarnak csinálni, és Maxet különben is meghívták élete első csókbulijába, és valahogy fel kell készülnie. Mivel az interneten a csók címszó rögtön a hardcore pornóhoz viszi őket, inkább úgy döntenek, bevetik Max apjának drónját, hogy kilessék a szomszédban smároló leszbikus párt, ám azok foglyul ejtik a drónt, hőseink viszont „foglyul ejtik” a lányok party drogokkal tömött retiküljét, és innentől elszabadul a pokol! De tényleg elszabadul, és ilyesmit 12 éves gyerekek főszereplésével aligha láthattunk még.

A Jó srácok elképesztően merész, és a rendező/forgatókönyvíró páros, Lee Eisenberg és Gene Stupnitsky – a film elején a srácokkal beszélgető Rogen és Goldberg „csak” producerek -, a legmerészebb poénokat nyomja bele ebbe az alig két percbe, és valahogy nincs okunk feltételezni, hogy ezzel el is sütnek mindent, ami tényleg vicces. És az előző előzeteshez képest sok minden új, például Thor rémisztő kishúga, aki Annabelle névre hallgat, és aki már tudja, mi a kokain, egy eszmefuttatás arról, miért nem szabad a drogot az erdőben eldobni – mert hozzájuthat egy róka, aki elkap egy mókust, és halálra izéli -, és megtudjuk, hogy a nimfomániás olyan ember, aki a földön és a levegőben is szexel, és tényleg rengeteg szexjáték kerül elő, néhányról azt sem tudom, mire való. A szexhintát, amin a srácok önfeledten himbálóznak, azért kitaláltam. És lehet, hogy ez így egy kicsit túl merésznek hangzik, de a látottak alapján a film túl vicces ahhoz, hogy igazán megbotránkoztató legyen.

A hazai bemutató dátuma 2019. augusztus 15.