Halálos balesetet okozott Alec Baldwin egy forgatáson

A színész csütörtökön, a Rust című western munkálatai közben lőtte meg egy kellékfegyverrel véletlenül a film rendezőjét és operatőrét. Halyna Hutchins operatőr meghalt.

A hatóságok még nyomoznak az ügyben. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek közt azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

A nyomozás idejére a forgatási munkálatokat megszakították.

Annyit lehet tudni, hogy a 68 éves sztár az új-mexikói, Santa Fe-i forgatáson használt kellékfegyverrel tüzelt, és találta el két kollégáját. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálosan megsebesült, a 48 éves rendezőt, Joel Souzát pedig életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

Alec Baldwin. Forrás: Jim Spellman / Getty Images


Helyi sajtóhírek szerint Baldwin összetört az eset után: a seriffiroda előtt látták sírva fakadni. Személyesen azonban nem kommentálta a történteket. A sztárt egyelőre nem gyanúsítják bűncselekmény elkövetésével. Persze még nem lehet biztosat tudni, de vélhetően tragikus balesetről lehet szó.

Nem ez az első baleset a filmtörténelem során, amit hibás kellékpisztoly okozott.

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész Brandon Lee vesztette életét A holló forgatásán, mert vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak. Korábban, 1984-ben pedig Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal orosz rulettet játszva agyonlőtte magát a Cover Up című sorozat forgatásán.


(via Index, hvg.hu)