Herendi Gábor romantikus vígjátékot forgat Udvaros Dorottyával a főszerepben

Herendi Gábor május elején fejezi be a Futni mentem című független film forgatását.

A közvetlen állami támogatás nélkül készülő romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint
Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó, triatlon olimpikon, személyi edző is.


Herendi Gábor hét filmje az elmúlt két évtizedben közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba, amivel messze a legsikeresebb magyar rendező. Legújabb romantikus vígjátéka a Futni mentem, melynek főszereplője egy anya (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Az anya és lányai mellett ráadásul a rokonokat és barátokat is váratlanul éri a nők lehetetlennek tűnő vállalkozása.


A Futni mentem függetlenfilmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A vígjáték forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL. A Futni mentem november 28-tól látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.