Hihetetlen, de igaz: Michael Jackson anno bejelentkezett Xavier szerepére az első X-Menben

Nem érdekelte, hogy a professzor egy idős, kopasz, fehér férfi. Azt mondta, majd megoldja a sminkesekkel a dolgot.

Idén júliusban volt 20 éve, hogy mozikba került az X-Men - A kívülállók című kasszarobbantó blockbuster, amelynek a hangos sikere nélkül ma biztosan nem tartanánk ott, hogy boldog-boldogtalan képregényadaptációkat készít, és a Bosszúállók: Végjáték minden idők legtöbbet kaszáló mozifilmje a maga szerény 2,8 milliárd dolláros bevételével. A 20 éves jubileum alkalmából sorra jelennek most meg a mutánscsapatról szóló visszaemlékező cikkek (legutóbb például egy terjedelmes írás mutatta be azt a konfliktust, ami miatt Halle Berry Bryan Singer fejéhez vágta egy vita hevében, hogy „Megcsókolhatod a fekete s*ggem!”), melyek közül egyértelműen a The Hollywood Reporter anyaga a legizgalmasabb. Hogy miért?

Mert Lauren Shuler Donner producer elmeséli benne, hogy annak idején maga Michael Jackson is bejelentkezett Xavier professzor szerepére, amit végül aztán Sir Patrick Stewart kapott meg!

Forrás: Port.hu

 

A 2000-ben mozikba került X-Men előkészületeit hatalmas felhajtás övezte. Rengeteg sztár akart szuperhősjelmezbe bújni, a rendező Bryan Singer és a két producer, Lauren Shuler Donner és Ralph Winter meghallgatásán olyan hírességek adták egymásnak a kilincset, mint az ismert énekesnő, Mariah Carey, az NBA-sztár Shaquille O’Neal és a még ereje teljében lévő Michael Jackson. A pop hercegét ráadásul egyáltalán nem érdekelte, hogy a kedvenc X-Men képregényeiben Xavier professzor egy idős, kopasz, fehér férfi volt. A visszaemlékezések szerint az alábbi párbeszéd zajlott le Lauren Donner producer és Jacko között:

– Azt ugye tudod, hogy Xavier egy idősebb, fehér fickó?
– Ó, persze. De nézd, viselhetnék sminket!

Azzal Jackson részletesen bemutatta, hogyan sminkelte át annak idején az Oscar-díjas Stan Winston trükkcsapata csapata egy duci, szemüveges, 60 év körüli polgármesterré az 1996-os Ghosts című videokliphez, amelyből egy 40 perces, zenés-táncos horrorfilm-verzió is készült. Jacko átváltozása ott valóban lélegzetelállító volt: a dagi polgi mellett koponyafejű grófot, táncoló csontvázat és dühös démont is alakított a filmverzióban! Stan Winston habszivacs szörnymaszkokat faragó stábja tényleg kitett magáért, és valószínűleg jópár munkaóra árán az X-Men forgatásán is tudtak volna Michael Jacksonból idős és kopasz mutánsvezért varázsolni. A Ghosts forgatásáról egyébként annak idején készült egy nagyon izgalmas werkfilm is – 5:14-től mutatják benne, hogyan lett Jackóból deres halántékú, kövér polgármester:

Nagyjából ugyanekkor, az ezredfordulón Michael Jackson nemcsak Xavier professzort, hanem Pókembert is el akarta volna játszani a mozivásznon. Amikor először felröppent a hír, hogy a hálószövő kalandjaiból is filmváltozat készült (ami végül 2002-ben került a mozikba), Jacko nem lacafacázott: bejelentkezett Stan Lee-nél, hogy cakompakk felvásárolná a Marvel képregénykiadót – és azzal a lendülettel rögtön bele is ülne a kreatív igazgatói székbe, hogy a mozifilmekbe is lehessen beleszólása. Végül aztán az 1 milliárd dolláros vételár hallatán kihátrált az üzletből. (via NME.com)