Híres színészek, akik régen lakótársak voltak

Karrierjük kezdetén közös fürdőszobán kellett osztoznia még a legnagyobb neveknek is.

Robin Williams és Cristopher Reeve

Forrás: Fotos International / Getty Images

 

Nehéz elképzelni, hogy ez a két színész valaha is kapcsolatban állt egymással, pedig az 1970-es években együtt jártak a The Julliard Schoolba, ahol szobatársak is voltak. Erről az időszakról Robin Williams így emlékezett vissza:

Egymás totális ellentétei voltunk. Ő volt az, aki állandóan csak tanult, míg én a szórakozott figura voltam. Nagyon jó barátom lett. Szó szerint ő etetett engem, mert volt, hogy kajára sem volt pénzem, amíg nem jött meg a diákhitel, és olyankor ő megosztotta velem a saját ételét. 

Brad Pitt és Jason Pristley

Először tegyük gyorsan tisztába, hogy ki is az a Jason Pristley, mert Brad Pittet nyilvánvalóan nem kell bemutatni. Pristley neve itthon nem lehet annyira ismerős, de az Egyesült Államokban azért elég sokan tudnák, hogy kiről van szó, és miben is szerepelt. Ő alakította a Beverly Hills 90210 című népszerű sorozatban Brendon Walsh karakterét. 

 

De a nagy színészi karrierjük berobbanása előtt ők szobatársak voltak. Pristley elmesélte, hogy ’89-ben, valamikor karácsony környékén volt egy buli, ahol megajándékozták egymást. Akkoriban minden srác kemény, vagány csávónak akart tűnni, ezért szinte mindenki cigizett, szakadt pólóban és farmerban mozgott, ajándéknak pedig többnyire viszkiket adtak egymásnak. Aztán megjelent Brad Pitt, aki akkor ért vissza a családi látogatásából Missouriból, és mindenkinek egy-egy névre szóló Bibliát hozott ajándékba.

Michael Douglas és Danny DeVito

Forrás: Michael Tran / Getty Images

 

Ránézésre legalább olyan furcsa páros, mint Robin Williams és Christopher Reeve, pedig rengeteg közös van bennük. Az 1960-as években mind a ketten ugyanabban a New York-i apartmanban laktak. El lehet képzelni, hogy ez a két ember egy fürdőszobán osztozkodik…. Pedig így volt.

Michael Douglas egyszer elmesélte, hogy az ő csodás barátságuk pontosan hogy is kezdődött.

Épp a strandon voltam, csak lógtam a Long Islanden, erre oda jött hozzám egy csávó, majd annyit kérdezett: Be akarsz tépni? Mind a ketten igazi fűfejek voltunk 1967-ben, szóval elszívtunk egy jointot, ami meg is alapozta a mi hosszú-hosszú barátságunkat.

DeVito arról emlékezett meg egyszer egy interjúban, hogy Douglas igazi csajmágnes volt. "Kedves fickó volt meg minden, és bárhova ment, ott tuti, hogy előbb vagy utóbb elkezdtek zsizsegni körülötte a nők." 

Matt Damon és Ben Affleck

Forrás: Tim Mosenfelder / Getty Images

 

A kettejük barátságát nem kell nagyon részletezni, hisz mindenki tudja, hogy gyerekkori cimborák, akik lényegében egymásnak köszönhetik karrierjüket. Affleck nosztalgiázott egyszer a Matt Damonnal való együttélésről.

"Tinédzserek voltunk, még Bostonban éltünk, és valahogy el kellett jutnunk New Yorkba egy meghallgatásra. Egyikünknek volt elég pénze vonatra, így el tudtunk menni. Az, hogy segítsük a másikat később sem változott, amikor Los Angelesbe költöztünk: egy házban laktunk, mert az könnyebb volt. Könnyebbnek tűnt…

Ha jól tudom, Matt a mai napig nem fizetett be egy számlát.

Azt kérdezte, hogy miért nem működnek a lámpák, mire én azt feleltem, hogy talán azért, mert az áramszolgáltatónak kéne fizetni, hogy áramot tudjon adni.

Matt egy csodálatos ember, rendes fickó, kedves és jó volt hozzám mindig is, de nem ajánlom senkinek sem, hogy együtt éljen vele."

Gwyneth Paltrow és Winona Ryder

Talán a legérthetetlenebb páros ezen a listán, hisz köztudott, hogy a két színésznő nem bírja egymást. Pedig az 1990-es években még elválaszthatatlan barátnők voltak. Egy 1997-es Armani divatbemutatón találkoztak, ami után óriási barátnők lettek. Amilyen nagy volt ez a barátság, olyan gyorsan véget is ért. De nem az mérgezte meg a kapcsolatukat, hogy egy fedél alatt éltek. A híres Szerelmes Shakespeare ásta meg a barátságuk sírját. Ez volt az a film, aminek a női főszerepére mind a két színésznő elég esélyes volt, amit végül Gwyneth Paltrov kapott meg, és amiért Oscar-díjat is kapott. (Azóta Paltrow már másban is utazik, lásd a lenti cikket.)

Gwyneth Paltrow termékei annyira elborultak, hogy már vizsgálat is indult a vásárlók megtévesztése miatt

A színésznő színészkedés helyett már rég egészségesnek mondott termékeket forgalmaz, amik azonban elég messzire tolják a hülyeségbiciklit.

Tovább

Ami pedig a "barátságot" illeti, mindössze egy nyilatkozatot volt hajlandó tenni Winona Ryder az üggyel, mármint a filmmel és az elbukott szereppel kapcsolatban, ami így szól:

Ne is kérdezz!