Hivatalos: nem kerül itthon mozikba Natalie Portman bizarr sci-fije

Nagyon vártuk az Expedíciót, de csak a Netflixen lehet majd elcsípni.

Az idei év egyik legjobban várt filmje volt eddig Natalie Portman bizarr sci-fije, az Annihilation, ami itthon Expedíció címmel került volna február 22-én a mozikba. Ma azonban ez a levél landolt a postaládánkban a film magyarországi forgalmazójától, a UIP-tól:

A korábban jelzett Expedíció című film nem kerül Magyarországon a mozikba – elnézést az esetleges kellemetlenségért.

Nagy kár, mert tényleg ígéretes, egyedi filmnek tűnik a nyakunkba ömlő szuperhősáradat tengerében. Natalie Porman egy biológust alakít benne, aki egy csupa nőkből álló, katonai kutatóexpedícióval behatol Florida titokzatos vadonjába. A Stalker Zónájára emlékeztető helyet ugyanis az ott tapasztalt, bizarr jelenségek miatt lezárta az amerikai kormány: a fák között furcsa, mutáns lények garázdálkodnak, megbolondul az iránytű, és senki sincs biztonságban... Láthatjuk majd az új Star Wars-trilógia Poe-ját, Oscar Isaac-et is, aki kómába esett katonát alakít, civilben pedig a biológusnő férje. Az Aljas nyolcas és a Twin Peaks sztárja, Jennifer Jason Leigh pedig egy pszichológust alakít, aki a különös jelenségektől megzavarodott tudósok ép elméjét próbálja megőrizni.

A filmet itthon a Netflixen lehet majd megnézni, mivel a gyártó stúdió, a Paramount vezetősége megijedt egy esetleges anyagi bukástól, és a mozik helyett inkább az egyre népszerűbb online streaming szolgáltatáson keresztül mutatják be az Expedíciót. Remélhetőleg nálunk is elérhető lesz.