Hugh Grant részleteket árult el a Bridget Jones 4-ről

De nem minden rajongó fog örülni a mondandójának.

Másfél hete derült ki, hogy 2025. február 14-én, azaz Valentin-napon érkezik az új, sorban a negyedik Bridget Jones-film, amelyben Renée Zellweger visszatérése mellett Hugh Grant és Emma Thompson is szerepelni fog.

Még nem erősítették meg, hogy Colin Firth visszatér-e Bridget szerelmének, Mark Darcynak a szerepében, de a People magazinnak nyilatkozva Grant utalt arra, hogy a rajongók valószínűleg csalódni fognak, ha ebben reménykednek.

A színész elmondta, hogy a Bridget Jones: Mad About the Boy forgatókönyvét Helen Fielding azonos című regényéből adaptálták, és amilyen humoros, annyira érzelmes is lesz a film.

Részben Helen Fielding életén alapul, aki a férje halála után egyedül nevelte fel két gyermekét. Bridget tehát két gyereket nevel, és azon töpreng, hogy vajon vissza kellene-e térnie a randizáshoz. Ez egy nagyon jó forgatókönyv

- nyilatkozta Grant, hozzátéve, hogy nemcsak a Bridget-filmek mezőnyében ez a legjobb szkript, de az egyik legjobb forgatókönyv is, amit hosszú idő óta olvasott.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Az új film, amelyet Michael Morris (To Leslie, Better Call Saul) rendezett, nyolc évvel a Bridget Jones babát vár után kerül mozikba. A harmadik rész azzal végződött, hogy Zellweger karaktere hozzáment Mark Darcyhoz (Firth), és megtudta, hogy ő a gyermeke apja.

A negyedik rész alapjául szolgáló 2013-as regényben Bridget ötvenes özvegyként tér vissza, miután Mark két évvel korábban aknabalesetben meghalt. Fielding elmondta, hogy azért döntött úgy, hogy Markot kiírja a harmadik könyvből, mert nem akarta, hogy Bridget "önelégült házas" típus legyen.

A Bridget Jones: Mad About the Boy a (nálunk nem elérhető) Peacock streaming szolgáltató felületén debütál majd, de a hagyományos moziforgalmazásba is bekerül. Mint ismeretes, az örök szingli Bridget Jones karakterét Helen Fielding találta ki a The Independent magazin hasábjain, miután megkérték, írjon a hozzá hasonló, Londonban élő szingli nőkről, de ő csak álnéven vállalta, a kitalált Bridget Jones bőrébe bújva. A cikkei azonban akkora sikert arattak, hogy 1996-ban megjelent könyv alakban, majd követték a folytatások is, amelyekből eddig összesen három, összesen 760 millió dollárnyi bevételt termelő mozifilm készült 2001 és 2016 között.

Via: Independent