Idén Trump is ott lesz Cannes-ban

Persze nem az igazi, hanem a Sebastian Stan által alakított filmverzió.

Kihirdették tegnap a 2024-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramját, amelyben meglepetésre helyet kapott a Donald Trump fiatal koráról szóló The Apprentice is. Ali Abassi filmjének forgatását csak idén január 28-án fejezték be, ezért inkább őszi (velencei vagy torontói) premiert tippeltek neki a bennfentesek.

Az MCU-ból és a Pam&Tommy című sorozatból is ismert Sebastian Stan alakítja a volt (és leendő?) amerikai elnököt, karrierjének abban a szakaszában, amikor még csak New York-i ingatlanmágnás volt az 1970-es és 1980-as években. A film a szinopszis szerint egy mentor és tanítványa típusú sztori, amely egy amerikai dinasztia kezdetét dokumentálja, és olyan témákat dolgoz fel, mint a hatalom, a korrupció és a csalás. Az a bizonyos mentor, akivel Trump „fausti alkut köt”, a Roy Cohn nevű ügyész, aki annak idején a feltételezett kommunista és szovjet ügynökök ellen boszorkányüldözést folytató Joseph McCarthy szenátorral való együttműködéséről híresült el.

Cohnt az Utódlás című sikersorozat egyik sztárja, Jeremy Strong alakítja, mellettük feltűnik még a Borat 2-ben Borat lányát játszó Maria Bakalova mint Ivana Trump. A veterán karakterszínész, Martin Donovan Trump apját, Fred Trumpot alakítja.

Az iráni születésű, de a filmes képzést Dániában elsajátító Abbasi legutóbbi munkája a Szent pók című thriller. Ezúttal annak a Gabriel Shermannek a forgatókönyvéből dolgozott, aki korábban A legharsányabb hang címmel a Fox News alapítójáról, Roger Ailesról írt életrajzot, amelyből a Showtime azonos című minisorozata is készült Russell Crowe főszereplésével.

Via: THR