Így emlékezett a 27 éve elhunyt Brandon Lee-re a családja

A legendás Bruce Lee fia, A holló című film sztárja 1993. március 31-én veszítette életét egy tragikus baleset következtében. Nézd meg, mit írt most róla testvére, Shannon Lee az Instagramon!

Shannon Lee az, aki kezeli Brandon örökségét, életben tartja az emlékezetét és rendszeresen frissíti a neki szentelt Instagram oldalt, így természetesen halála évfordulóján is megemlékezett róla egy megható üzenetben, egy őt ábrázoló portréfotó kíséretében.

„Minden napnak megvannak a maga magasságai és mélységei. És még ha ez a nap nagyon sötét is számomra és családom számára, képesek vagyunk meglátni benne a fényt. Mindketten (Shannon Lee édesanyjára, Bruce Lee feleségére, Linda Lee Cadwellre céloz – a szerk.) ugyanannyira mélyen szeretünk, és nagyon hiányzol nekünk.

Brandon, a te emléked világítja be az utunk és melegít minket a sötétségben. 27 év telt el, mióta elmentél. Hogyan lehetséges ez?

Ennek ellenére itt vagy örökre a szívünkben. Szeretlek, Bran. Csókol: S. Brandon Lee: 1965. február 1. – 1993. március 31.”

Az 1965-ben született Brandon Lee mindössze nyolcéves volt, amikor édesapja, a legendás színész és harcművész, Bruce Lee meghalt. Apja örökébe lépve Brandon 1986-ban debütált színészként, a Kung-fu – A filmben, David Carradine oldalán. Ezután kis költségvetésű akciófilmekben szerepelt (Akit csak a bosszú éltet, Lézer misszó), majd hollywoodi filmekben is (Leszámolás Kis-Tokióban, Mint a tűz) szerepet kapott.

A nagy kiugrási lehetőséget A holló című képregény-adaptáció hozta meg a számára, amiben főszerepet alakíthatott, a forgatás során (mindössze pár nappal annak befejezése előtt) azonban tragikus baleset érte. Egy vaktölténnyel, kellékként használt lőfegyverbe korábban beszorult és a fegyver elsütésekor kirepült lövedékdarab végzett vele. Halála után A hollót vizuális trükkök és testdublőrök segítségével fejezték be, és kultuszfilmmé vált.


(via Movieweb)