Így fog kinézni a 300 kilós Brendan Fraser A rekviem egy álomért rendezőjének új filmjében

A színész egy magányosan élő angoltanárt alakít, aki szeretné rendbe tenni kapcsolatát elhidegült lányával.

A Velencei Filmfesztiválon debütál Darren Aronofsky, Samuel D. Hunter, az Off-Broadway-n sikeresen futott és számos színházi díjat besöprő színdarabja alapján készült The Whale (azaz Bálna) című filmje. A főszerepet Brendan Fraser játssza: egy 300 kilós, magányosan éldegélő angoltanárt alakít, aki megpróbál újra kapcsolatba lépni elhidegült tinédzser lányával (a Stranger Things Maxeként ismertté vált Sadie Sink), hogy egy utolsó esélyt kapjon a megváltásra. A rendezőnek ez az első filmje a 2017-es Anyám! óta.

"A színdarabom forgatókönyvvé adaptálása igazi szerelemmunka volt" – mondta Hunter a Deadline-nak adott tavalyi nyilatkozatában. "Ez a történet mélyen személyes, és nagyon hálás vagyok, hogy esélyt kap arra, hogy szélesebb közönséghez is eljusson. Darren rajongója vagyok, mióta elsőéves főiskolásként, amikor az első színdarabjaimat írtam, láttam a Rekviem egy álomért című filmet, és nagyon hálás vagyok, hogy egyedülálló tehetségét és látásmódját ebbe a filmbe is beleviszi."

Forrás: A24/Twitter

 

Fraser tökelütött, vicces szépfiúkat játszott, majd a Múmia-filmekkel igazi sztár lett belőle, ám forgatáson szerzett sérülései, majd egy 2003-as szexuális zaklatás gyakorlatilag kettévágták a karrierjét. 

Az eset 15 évvel ezelőtt történt egy gálavacsorán. A Golden Globe-díjak sorsáról döntő, Hollywoodban dolgozó külföldi filmes újságírókat tömörítő szervezet, a Hollywood Foreign Press Association akkori elnöke, Philip Berk, miután kezet rázott Fraserrel, váratlanul a színész fenekét kezdte simogatni és markolászni, majd a keze egyre lentebb tévedt. Fraser ott és akkor nagyon kellemetlenül érezte magát: saját bevallása szerint gombóc volt a torkában, úgy érezte magát, mint egy kisgyerek, és legszívesebben sírva fakadt volna.

Teljesen összetört a történtek után, depresszióba esett és sokáig magát vádolta. Közben egészségi állapota is leromlott, és meghízott. Úgy tűnt, már nem láthatjuk, ám a szomorú mackóvá vált színész új karriert kezdett, és sorra komoly szerepekkel találják meg a filmesek. Visszatérését a rajongók olyan nagy szeretettel fogadták, hogy Fraser egy beszélgetés során el is pityeredett a meghatódottságtól.

A The Whale mellett a színészt nemsokára láthatjuk Leonardo DiCaprio és Robert De Niro oldalán Martin Scorsese, az oklahomai oszázs indiánok elleni gyilkosságsorozatról szóló Killers of the Flower Moon című krimijében, és gonosztevőt játszik az HBO Maxra készülő Batgirl-filmben.

(Forrás: IndieWire)