Ilyen lett volna, ha Colin Farrell alakítja Batmant és Jude Law Supermant

2002 körül már majdnem elkészült a Batman Superman ellen. Ez lett volna minden idők legborongósabb szuperhősfilmje!

A 2016-os esztendő nagy kasszasikere volt a DC „saját Bosszúállók-mozifilmje”, a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala, amiben végre együtt állt csatasorba Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill) és Wonder Woman (Gal Gadot), akik így együtt összesen 873 millió dollárt kalapoztak össze a Warner stúdiónak. Azt azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy már a 2000-es évek elején tervbe volt véve egy Batman Superman ellen mozifilm, ami egyes visszaemlékezések szerint ellensúlyozta volna Joel Schumacher utolsó két Batman-blődlijét, az 1995-ös Mindörökké Batmant és az 1997-es Batman és Robint. Nemcsak helyrebillentette volna a Denevérember megtépázott hírnevét, de ez lett volna „a legkomorabb film, amit valaha láttál”.

Forrás: Warner / InterCom

 

Legalábbis ezt mondja most Akiva Goldsman, a Mindörökké Batman, a Batman és Robin, a Legenda vagyok és az Én, a robot forgatókönyvírója, aki Oscar-díjat kapott az Egy csodálatos elméért 2002-ben. Nagyjából ugyanis pont ekkor kapott felkérést arra, hogy rázza gatyába azt a Batman-forgatókönyvet, amit még a Hetedik írója, Andrew Kevin Walker kezdett el (ő később kiszállt a produkcióból) és a Das Boot atyja, Wolfgang Petersen rendezett volna. Goldsman így emlékezett vissza a lassan 20 évvel ezelőtti filmtervére:

Már javában dolgoztunk rajta, ez volt a legborongósabb film, amit valaha láttál. Alfred temetésével kezdődött volna, aztán Bruce beleszeret egy nőbe, felhagy a Batman-léttel, Joker azonban megöli Bruce Wayne feleségét. Ezután kiderül, hogy ez mind hazugság volt, az egész románcot Joker építette fel, csak azért, hogy megtörje Bruce-t. Azokban az időkben egy ilyen történetet még le lehetett írni egy forgatókönyvben, ám ahhoz nem voltak elég jók, hogy létre is jöjjenek. Valahogy a filmmel szemben támasztott elvárások - legyen azok a közönségé, a stúdióé vagy rendezőé - nem egészen egyeztek azzal, amit mi elképzeltünk akkor, amikor papírra vetettünk.

Ráadásul később még tovább bonyolódtak volna a dolgok a filmben! A Collider szerint nemcsak Alfréd, de Batman másik hű segítőtársa, Robin is meghalt volna, Bruce Wayne pedig, miután végez Jokerrel, Supermant kezdi el hibáztatni a történtek miatt. Ám a végén kiderül, hogy valójában végig Lex Luthor mozgatta a szálakat, hogy összeugrassza Batmant és Supermant. Superman szerepére egyébként 2002 körül komoly esélye volt Christian Bale-nek is, ami azért vicces, mert pár évvel később, a Christopher Nolan-féle Batman-trilógiában végül Bruce Wayne lett belőle. Sokáig úgy volt, hogy a Batman Vs. Supermanben Jude Law kapja meg Superman szerepét, Batmant pedig Colin Farrell alakítja – és itt is különös a sors szeszélye, mert a Robert Pattinson-féle, 2021-ben mozikba kerülő, új Batman-mozifilmben Farrell pont a Denevérember egyik esküdt ellenségét, a Pingvint fogja játszani. (via Uproxx)