Íme egy újabb bizonyíték Keanu Reeves tökéletességére!

Ezúttal jó barátja és kollégája, Winona Ryder elevenített fel egy sztorit a Drakula forgatásáról.

Az 1992-es filmben Ryder játszotta Drakula szerelmét/célpontját, Reeves pedig a nő, Mina Harker vőlegényét. Az egyik jelenetben a vámpír egy rakás patkánnyá alakul, és a rendező, Francis Ford Coppola el akarta érni, hogy a színésznő hitelesen sírjon. A kíméletlen direktor sorozatos „te kurva!” kiáltásokkal ríkatta meg Rydert, és a többi jelenlévőt is arra biztatta, hogy szidalmazzák.

„Hogy megfelelő állapotba kerüljek, mivel sírnom kellett,

Francis mindenkit, Richard E. Grantet, Anthony Hopkinst, Keanut, rá akart venni, hogy kiabáljanak nekem csúnya dolgokat, hogy sírjak. De sem Anthony, sem Keanu nem volt hajlandó.

Egyszerűen nem működött. És igazából pont ellentétes hatást keltett” – mesélte a színésznő, aki azt is elárulta, hogy később megbocsátott Coppolának, Reevesszel pedig ekkor kezdődött életre szóló barátságuk.

A Drakulát követően a két színész még három alkalommal dolgozott közös mozin: a 2006-os Kamera által homályosan című Richard Linklater-animációs filmen, a 2009-es Pippa Lee négy élete című romantikus drámán és a 2018-as Végállomás: esküvő című romkomon. Utóbbi alkotás – amelyben Ryder és Reeves két morcos figurát alakít, akik egymás oldalán kötnek ki egy közös ismerősük ottalvós lagziján – sajnos nem kapott túl jó kritikákat.

A két színész a Végállomás: esküvő sajtófotózásán. Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

„A lehető legrosszabb kritikákat kaptuk. Valami oknál fogva ez a film az összes kritikusból azt hozta ki, hogy »ez a világ legrosszabb mozija«. Elég durva volt”

– vallotta be a színésznő, akit legutóbb az Összeesküvés Amerika ellen című szériában láthattunk, legközelebb pedig szintén egy sorozatban, a Stranger Things 2021-ben érkező negyedik évadában csodálhatunk meg. Keanu Reevesnek több filmje is kijön a következő egy-két évben: még az idén bemutatják a SpongyaBob: Spongya szökésbent és a Bill & Ted Face the Musicot, 2022-ben pedig jön a John Wick 4. és a Mátrix 4. is.


(via Independent)