Ingyen mozi dél-amerikai filmekkel, latin bulikkal és borokkal

Október 16. és 21. között rendezik meg a II. Déli-Doku latin-amerikai dokumentumfilm-fesztivált.

A programsorozat folyamán – melynek célja, hogy Latin-Amerikát közelebb hozza Budapesthez, és hogy a fesztivál résztvevői az igaz történeteket újszerű módon bemutató dokumentumfilmek segítségével merülhessenek el a távoli kontinens izgalmas kultúrájában – olyan filmeket mutatnak be, amelyek máskülönben nem jutnának el a magyar közönséghez.

Az idei fesztivál során 11 filmet láthatunk, három szekcióban. Az alkotásokat eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. A Hivatalos válogatás nevű szekció keretében hat különböző országból (Argentína, Brazília, Kolumbia, Nicaragua, Mexikó és Chile) származó hat dokumentumfilmet nézhet meg a közönség, melyek közül mindegyik szerepelt fontos nemzetközi fesztiválokon, többet díjjal is elismertek.

A fesztivál Alamar című filmje. Forrás: delidoku.com

 

A Fókusz elnevezésű válogatásában Ecuador lesz a középpontban, ahonnan három alkotás érkezik. Ezenkívül egy Retrospektív szekcióval is készülnek a szervezők, ahol a nemrég elhunyt brazil rendezőre, Eduardo Coutinhóra emlékeznek két, klasszikussá vált dokumentumfilmjével. A filmeken kívül fotókiállítás, beszélgetések, a latin-amerikai konyhaművészet remekei, borkóstolók és latin bulik is várják közönséget. A vetítéseken kívül a fesztivál programjai is ingyenesek.

A programsorozat – amit második alkalommal rendeznek meg – Budapesten, különböző helyszíneken (Bem Mozi, Lumen, Cervantes Intézet, Aurora, House Bar stb.) zajlik. További részleteket ide kattintva találunk.


(via delidoku.com)