Itt a film, amiért Steve Carell végre megkaphatja az Oscart

A 40 éves szűz sztárja a Beautiful Boy-ban egy drogos srác megtört apját alakítja. Íme a trailer!

Letaglózó előzetest kapott Steve Carell legújabb filmje, a Beautiful Boy, amiben a népszerű komikus ezúttal egy gyötrődő apát alakít, aki folyamatos harcban áll a drogfüggő tinédzser fiával. A képsorok láttán most már alighanem mindenki számára egyértelmű, hogy Carell nemcsak akkor zseniális, ha lúzert kell alakítani, mint a 40 éves szűzben vagy magából kikelve ordítozó irodistát, mint az Office-ban, hanem akkor is, ha komoly drámában kell játszania. Hihetetlennek hangzik? Tessék, itt az előzetes:

Sokan már ezért a két és fél percért odaadnák az Oscart Carellnek (eddig csak egyszer volt jelölve, a Foxcatcher című sportfilmért), de nagy esélye lehet a díjra a metamfetamin-függő tinit alakító Timothée Chalametnek is (őt legutóbb a Szólíts a neveden-ért jelölték). A film megtörtént eseményeken alapul: a drogfüggő Nic Sheffnek valóban sok vitája volt az apjával, a sztárújságíró David Sheff-fel, aki a The New York Timestól a Rolling Stone-on át a Playboyig számos helyen publikált.  Tényleg a szemük láttára hullott szét a családjuk, de végül megbirkóztak a problémával, apa és fia ráadásul, hogy mások ne essen azokba a hibákba, amikbe ők, könyvben is megírták a tapasztalataikat.

A film többek között a két Sheff memoárjára épít (A Father's Journey Through His Son's Addiction illetve Tweak: Growing Up on Methamphetamine), ezeket gyúrta össze forgatókönyvvé a belga kultrendező, Felix Van Groeningen. A filmet az Amazon Studios gyártotta le, a premier október 12-én lesz. (via Independent)