Jake Gyllenhaallal készül remake az Oscar-gyanús dán filmből

A bűnös az év egyik meglepetésfilmje volt, így várható volt, hogy feldolgozzák.

A dán alkotást, Gustav Möller művét október 25-én a magyar mozikban is bemutatták, és nekünk is nagyon tetszett – amivel nem voltunk egyedül, hiszen A bűnöst díjazták többek közt a Sundance-en és a miskolci CineFesten, a most hétvégén zajló Európai Filmdíjak gáláján pedig három kategóriában is esélyes kitüntetésre. Nem mellesleg pedig ez a mozi Dánia nevezése az Oscarra a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

A bűnösben az egyetlen helyszínen játszódó thriller izgalmát az a speciális helyzet adja, hogy végig egy embert figyelhetünk benne, egy rendőrőrs segélyhívó ügyeletét ellátó rendőrt, aki nem sokkal szolgálata végezte előtt kap egy olyan hívást, amelyben egy pánikba esett nő arról számol be, hogy elrabolták.

A végig feszes alkotás úgy tud mindvégig lebilincselő maradni, hogy kvázi csak másodkézből értesülünk az eseményekről, a végső katarzist pedig egy megdöbbentő fordulaton kívül az is garantálja, hogy az ismeretlen nő tragédiája párhuzamba kerül a vonal végéről a megmentésén igyekvő rendőr személyes traumájával.

A remake-nek Jake Gyllenhaal nemcsak főszereplője, hanem az egyik producere is lesz. Még nem tudni, mikor kezdődik a forgatás, de az biztos, hogy a színész nem unatkozik mostanában. Ő lesz a főgonosz a készülő Pókember-folytatásban, a Spider-Man: Far From Home-ban, és a színpadra is visszatért: a New York-i Public Theaterben januárban debütál a Sea Wall/A Life című darabban.


(via Variety)