Jennifer Lopez keservesen megbánta, hogy nemet mondott erre a filmre

A színész-énekesnőt nem jelölték Oscarra – de nem most először maradt hoppon a díjátadón.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hétfőn kihirdették az Oscar-jelöléseket, és a várakozásokkal ellentétben nemcsak Adam Sandler nem kapott nominációt az Uncut Gemsért, de Jennifer Lopez sem, aki A Wall Street pillangóiban nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában volt esélyes.

Bár sokak szerint nem ez volt J.Lo karrierjének legjobb alakítása (hanem mondjuk a Mint a kámfor), azért a Wall Street-i ügyfeleket kifosztó sztriptíztáncosnő szerepében volt annyira meggyőző, hogy felmerüljön a neve az esélyesek között (a Golden Globe-on és a Screen Actors Guild Awardson például jelölték).

Lopez mellőzése pedig azért is igazságtalan, mert Scarlett Johanssont például mind a legjobb női főszereplő, mind a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték (előbbi kategóriában a Házassági történetért, utóbbiban pedig a Jojo nyusziért) – és az Akadémia nyugodtan dönthetett volna úgy, hogy a duplázó színésznő helyett a mellékszereplői kategóriában valaki másnak ad lehetőséget.

Diane Lane és Olivier Martinez A hűtlenben. Forrás: InterCom

 

De nem ez volt az első eset a színész-énekesnő karrierje során, hogy Oscar-közelbe került, és hoppon maradt. „Volt egy film, A hűtlen. Azt először nekem ajánlották fel, de a forgatókönyv nem volt teljesen a kedvemre való. Tudnom kellett volna, hogy Adrian Lyne (a rendező – a szerk.) odateszi magát, de én bizonytalan voltam. Diane Lane pedig később tökéletes volt a szerepben, egyértelműen neki kellett eljátszania. Mégis, ha belegondolok,

szó szerint lábon akarom lőni magam miatta”

– mesélte a Vanity Fairnek a színésznő, akinek érthető a csalódottsága, mert A hűtlen ugyan filmként nem vonult be az örökkévalóságba, de Lane annak idején Oscar-jelölést érdemelt érte.


(via Uproxx)