Jeremy Irons is csatlakozott a sztárokkal telezsúfolt Gucci-filmhez

Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto és Al Pacino után Jeremy Irons is aláírt Ridley Scott új filmjéhez, amely a hírhedt Gucci-gyilkosságot dolgozza fel.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Ridley Scott filmet készít Maurizio Gucci meggyilkolásáról Lady Gaga főszereplésével, de azóta kiderült, hogy nem az énekesnő az egyetlen nagy név a stáblistán. Korábban már Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino és Jack Huston is csatlakozott a projekthez (a pletykák szerint Robert De Niro is, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg), most pedig bejelentették, hogy Jeremy Irons is leszerződött a filmre.

A történet középpontjában a fekete özvegynek gúnyolt Patrizia Reggiani áll, akit 1997-ben 26 év börtönre ítéltek, miután 1995-ben féltékenységből egy bérgyilkossal megölette exférjét, Maurizio Guccit, a Gucci divatház örökösét. A nő végig tagadta a vádakat, azt állította, hogy a többi vádlott összeesküdött ellene. 2000-ben öngyilkosságot kísérelt meg a cellájában: fel akarta akasztani magát a cipőfűzőjével. Jó magaviselete miatt végül csak 18 évet ült le. 2016-os szabadulását követően beperelte a saját lányait, Alessandra és Allegra Guccit, amiért visszatartották az életjáradékot, amelyről az exférjével állapodott meg a váláskor. A nagyjából 5,9 milliárd forintos összeget végül 2017-ben meg is ítélte neki a bíróság.

Forrás: Karwai Tang / Getty Images


A film az MGM gyártásában készül, a forgatókönyvet Sarah Gay Forden bestsellere, a The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed alapján az elsőkönyves, olasz származású Roberto Bentivegna írja. A producer Ridley Scott felesége, Giannina Facio színésznő, akit a vászonról leginkább a Gladiátorból ismerhetünk, ahol Maximus (Russell Crowe) feleségét alakította.

Jeremy Ironst legutóbb az HBO Watchmen című sorozatában láthattuk, jelenleg pedig Robert Harris München című regényének készülő netflixes adaptációjában Neville Chamberlin brit miniszterelnököt alakítja. Azt egyelőre nem tudni, a Gucciban kinek a szerepét kapja meg.

A premier elvileg 2021 novemberében lesz, de mérget azért ne vegyünk rá, a dátumot még a járvány elején tűzték ki, könnyen lehet, hogy a vírus átírja a terveket.