Johnny Depp filmet rendez a botrányos életű, nőverő festőről

A színész életében történtek fényében érdekes választás az Amadeo Modiglianiról szóló film.

Johnny Depp 25 év után ismét rendez – adta hírül a The Hollywood Reporter. A színész eddigi egyetlen rendezése az 1997-es A halál ára volt, ami megsemmisítően megbukott, az Egyesült Államokban be sem mutatták a mozik, és rossz híre már eleve meghatározta a film későbbi sorsát. Depp meglehetősen felkavaró témát választott: film a Morgantown nevű településen játszódik, ahol kegyetlen viszonyok uralkodnak. Itt él feleségével és két gyerekével Raphael (Depp), rendkívül rossz körülmények között. Az ide érkező McCarthy (Marlon Brando) pénzt és jó életet ajánl családjának, amennyiben Raphael vállalja, hogy a kamerák kereszttüzében nyilvánosan halálra kínozzák. A férfi elvállalja, és utolsó óráiban elbúcsúzik azoktól, akiket szeretett, és nyilván retteg, de másként nem tudná biztosítani családja jövőjét. Az utolsó jelenetben belép azon az ajtón, ami mögött a borzalmas halál vár rá. 

Második rendezéséhez sem egy hétköznapi, kényelmes történetet választott, ugyanis Amadeo Modiglianiról, a híres festőről készít filmet, aki a szélsőséges művészek életét élte, hiszen korában meg nem értett zsenialitása mellé önpusztítás, vad szenvedély, zabolátlan erőszak és őrület párosult.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A Dennis McIntyre színdarabja alapján készült film, amelyet Jerzy és Mary Kromolowski adaptált, 1916 Párizsában játszódik, és Modigliani életének sorsdöntő két napját mutatja be. A film egyik társproducere Al Pacino, akit már régóta vonz a festő alakja. A THR úgy tudja, hogy a forgatás 2023 tavaszán kezdődik Európában, a szereposztásról pedig hamarosan hírt adnak. 

Ez egy nagy nehézségekkel, de végül diadallal teli élet volt – egy univerzálisan emberi történet, amellyel minden néző azonosulni tud

– nyilatkozta a történetről Depp.

Fura egyébként a témaválasztás, hiszen Modigliani arról is elhíresült, hogy nagyon brutálisan tudott bánni a nőkkel.

Az a fajta férfi volt, aki egyik pillanatban ölel, a másikban üt, és mégis magához bilincselte a nőket – a mindössze 21 éves Jeanne Hébuterne, aki a festő múzsája és szeretője volt, Modigliani halála után öngyilkos lett, 8 hónapos terhesen. Johnny Depp kálváriáját pedig még az is ismeri, aki az elmúlt hónapokban egy doboz alatt kuporgott, hiszen miután volt felesége, Amber Heard vádjai nyomán feleségverőnek kiáltották ki, ami pillanatok alatt romba döntötte a férfi karrierjét, a Heard ellen indított rágalmazási per olyan nyilvánosságot kapott, hogy a fél világ már afféle szappanoperaként követte a tárgyalóteremben zajló eseményeket. Az esküdtszék végül Deppnek adott igazat, és 10 millió dollárt ítélt meg a színésznek, míg a 36 éves Heard megnyerte az egyik ellenkérelmét, és 2 millió dollárt kapott. Heard – akinek egyszerűen nincs annyi pénze, hogy kifizesse a kártérítést, és állítólag még egy pornószerepet is felajánlottak neki pontosan annyiért, amennyit fizetni kell –  az ítélet óta küzd, hogy egy új jogi csapattal az oldalán fellebbezést nyújtson be.

A Modigliani-film mellett Depp XV. Lajos királyt alakítja Maïwenn francia rendező Jeanne du Barry című történelmi szerelmi történetében, aminek forgatása július végén kezdődött. Ez Depp első filmje három évnyi megvetett mellőzése után.

(Forrás: The Hollywood Reporter)