Jön a harmadik Alien-prequel!

Ridley Scott állítólag már meg is kezdte a Prometheus és az Alien: Covenant folytatásának munkálatait.

Bár az ellenkezőjét gondolnánk, valójában nem mindegyik mozis folytatás vagy franchise van sikerre ítélve, hiszen minden Marvel filmre vagy Disney remake-re jut egy Terminátor-előzmény vagy egy Predator-reboot. Ami az Alien univerzumot illeti, itt sem egységes a fogadtatás: a legutóbbi darab, a 2017-es Alien: Covenant meglehetősen vegyes kritikákat kapott, és csak 74,3 millió dolláros lett az észak-amerikai jegybevételi eredménye (tekintve, hogy 97 millióból készült, ez igen szerénynek számít).

Ez a box office-malőr azonban nem szegte Ridley Scott kedvét: az első részen, az 1979-es A bolygó neve: Halálon kívül a fent említett Alien: Covenantet és a másik prequelt, a 2012-ben bemutatott Prometheust is jegyző alkotó ugyanis azt nyilatkozta az eredeti Alien mozi premierjének negyvenedik évfordulója alkalmából, hogy már dolgozik egy újabb előzményfilmen.

Alien: Covenant. Forrás: InterCom

 

A direktor nyilatkozata szerint a projekt egyelőre forgatókönyv fázisban jár, de ennél többet egyáltalán nem sikerült kiszedni belőle – a Varietyben jellemzően nem is idéznek tőle egy mondatot sem az ügyben, csak a tényt ismertetik.

Scott elég homályosan fogalmazott a The Hollywood Reporternek is, de nekik azért annyit elpöttyintett, hogy „friss vért” akarnak vinni a franchise-ba, hogy nem akarja ismételni saját magát, és azt sem szeretné, ha a film csak a rajongói vágyak kielégítéséről szólna, illetve hogy „majd kiderül, hova fejlődik a dolog”. Nem A nyolcadik utas: a Halál egyébként az egyetlen munkája Ridley Scottnak, amihez mostanában folytatást készít, hiszen bejelentették a Gladiátor második részét is.


(via Uproxx)