Jön az Amerikai pszichó-remake, beindult a dili, hogy ki legyen az új Bateman

Sokak szerint ha nem Glenn Howerton lesz az új Patrick Bateman, nincs is értelme leforgatni a filmet.

Egy bizonyos Jeff Sneider nevű hollywoodi bennfentes nemrégiben arról számolt be, hogy a Lionsgate stúdió hamarosan remake-et készít az Amerikai pszichóból, ami már a mai korban játszódna. Mint ismeretes, Christian Bale 2000-ben mozikba került kultfilmje a '80-as évek Amerikájának bennfentes üzleti világát és jóban-rosszban összetartó, zárt elitjét figurázta ki (szó szerint) gyilkos humorral. A Lionsgate állítólag ugyanezt a formulát követné a remake-kel, ami a 2010-es évek elejére tenné át a történetet.

 

Forrás: InterCom

 

Érdekesség, hogy a 2000-ben bemutatott film alapjául szolgáló regény szerzője, Bret Easton Ellis még 2016-ban megpendítette a Town and Country című lapnak, hogy mihez kezdhetne egy nagyvárosi sorozatgyilkos a XXI. században: ha akkor írta volna meg a regényt az akkori világra reagálva, akkor szerinte Bateman a Szilícium-völgyben dolgozna, Mark Zuckerberggel barátkozna, és a Tindert használná a következő áldozatának becserkészéséhez...

A Lionsgate stúdió terveit persze nem tudni egyelőre, a közösségi médiában viszont máris megindult a vad ötletelés, ki játszhatná el az új verzióban a gyilkos szenvedélynek hódoló, gazdag Wall Street-i aranyifjút, Patrick Batemant. Van, aki például Jacob Elordit látná szívesen a szerepben:

 

Mások szerint ha nem Glenn Howerton lesz az új Bateman, nincs is értelme leforgatni a filmet:

 

De volt, aki azt írta, Allison Williams tökéletes női Bateman lehetne:

 

Akárcsak Patti Harrison:

 

Abban minden esetre egyetértett az internet népe, hogy olyasvalakit kell kiválasztani Bateman szerepére, aki azon túl, hogy jó színész (vagy színésznő), vonzónak is kell lennie, ugyanakkor fontos, hogy valami vad őrület is legyen a tekintetében – mindhárom aspektussal azonban csak igen kevesen rendelkeznek Hollywoodban.

(via Uproxx)