Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss 17 évvel a Mátrix 2-3 után ismét motorra pattant!

Rajongói lesifotók alapján a Mátrix 4-ben is két keréken akcióznak majd.

Gőzerővel zajlik San Francisco utcáin a Mátrix 4 forgatása. A jelek szerint viszont egyáltalán nem zavarja sem a rendezőt, Lana Wachowskit, sem a főszereplő örökifjú sztárt, Keanu Reevest, hogy a lelkes rajongók és a kíváncsi újságírók szinte minden nap lefotózzák és levideózzák őket. Neo és Trinity toronyházas halálugrása után most épp ezt a lenti, furcsa motoros akciójelenetet örökítették meg több szögből is bámészkodók – nagyon vicces látni, hogy egy már-már Babetta-egyszerűségű motor haladásának felvételéhez egy IFA-platónyi filmes ketyerét kellett a motorhoz eszkábálni, és a fél stábot vinni kell ezen a tákolmányon, hogy minél hitelesebb legyen Neo és Trinity éjjeli motorozgatása!

Eközben a rajongók ismét azon kezdtek el agyalni, hogy vajon a Mátrix 4 és a John Wick 4 ugyanarra a napra eső premierje vajon nem jelenti-e azt, hogy Neo és John Wick ugyanaz a személy? Elképesztő teóriák keringenek a közösségi médiában, íme néhány „megdönthetetlen bizonyíték” a két franchise tudatos összekapcsolásáról:

  1. Miért van Keanu Reevesnek olyan hosszú haja a Mátrix 4-ben, mint John Wicknek, mikor a trilógiában Neo végig rövid hajú volt?
  2. Lehetséges volna, hogy John Wick tudatát és már-már emberfeletti harci képességeit feltöltötték a Mátrixba, még az 1999-es kultfilm eseményei előtt, és ezt Neo kapta meg a filmben? Ez megmagyarázná, hogy miért tudott anno hirtelen gombnyomásra kungfuzni: beletöltötték a fejébe a John Wicket...
  3. John Wick képességeinek Neóba plántálása mögött a rajongók szerint Laurence Fishburne karaktere, Morpheus áll, csakhogy a „teremtménye” fölött elvesztette a kontrollt, ezért John Wick és Neo is külön utakat keres. Az egyikük állítólag még az időben is vissza fog utazni, hogy elvegye a kedvét a fiatal Morpheusnak az efféle titkos kavarásoktól!
  4. John Wick az első filmben a fanok szerint azért volt annyira szomorú, mert a feleség, akit elvesztett, nem más volt, mint Trinity a Mátrixból!

Semmi értelme a fentieknek? Tényleg nincs sok, de egészen izgalmas teóriák! Ráadásul korábban is tele volt ilyenekkel a net: egyesek szerint John Wick egy olyan Neo, aki nem tud a Mátrix-trilógia eseményeiről, és azért ő a legmenőbb, már-már halhatatlan bérgyilkos a Földön, mert valójában az emberiséget leigázó gépek teremtménye. Az a feladata, hogy lóháton lövöldözve vagy épp egy könyvvel gyilkolva lenyakazzon minden tudálékos férfit és nőt, aki esetleg rájöhetne, hogy tulajdonképpen egy mesterséges világban tengődünk, az igazi énünk pedig egy tenyésztőkádban heverészik, drótokkal teledugdosva. Ne feledjük, az Építész a Mátrix 2-ben megmondta Neónak: ő már a hatodik Kiválasztott a sorban, akinek mint mindig, most is az a feladata, hogy a Mátrix illúzióvilágából kitörni akaró embereket Zionba terelje, amit majd lerombolnak a gépek, aztán minden kezdődik elölről a lázongó egyedek Zionba terelésével.

Ami viszont biztos: Keanu Reeves és Carrie Anne-Moss mellett az új filmben benne lesz Jada Pinkett Smith és Lambert Wilson (ők Niobét és a Merovingit alakították a régi részekben), valamint az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris és a Trónok harcából ismerős Jessica Henwick is. De a híres mexikói színésznő, Eréndira Ibarra és India legismertebb énekese és szépségkirálynője, Priyanka Chopra Jonas (Nick Jonas felesége), valamit Yahya Abdul-Mateen is, aki valószínűleg a fiatal Morpheust alakítja majd. (via The Independent)